Event

Dialogmøde: Migrantarbejdere i leverandørkæden - risiko, ansvar og redskaber

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K
Se profil  
Type: Møde
Start dato: 25.04.2019
Start tidspunkt: 13.00-16.00
Sted: DIEH, Overgaden Oven Vandet 10, st., 1415 København K
Tilmeld  

DIEH inviterer til dialogmøde om migrantarbejdere i leverandørkæden bag fødevareindustrien.

DIEH inviterer til dialogmøde om migrantarbejdere i leverandørkæden bag fødevareindustrien.

Vi skal denne gang belyse nogle af de problematiske forhold, som mange migrantarbejdere arbejder under i fødevareindustrien, for senere at diskutere, hvordan virksomheder såvel som stater kan agere mere ansvarligt. Hvad siger lovgivningen? Hvordan optimerer man sin risikovurdering? Hvilke krav kan der stilles? Hvilke muligheder er der for vidensindsamling og forbedringer? 

På programmet er journalist Jørgen Laurvig, der har talt med migrantarbejderne og fulgt deres hverdag i Sydspaniens citrusplantager. Vi skal også høre fra Jesper Nielsen fra fagforeningen 3F og leder af 3F Internationall, hvordan fagforeninger arbejder med disse krænkelser af arbejdstagerrettigheder. Endelig vil Anders Lisborg, der er rådgiver om migration og arbejdstagerrettigheder, fortælle om ansvar og scenarier for innovative løsninger indenfor dataindsamling og wokers voice redskaber.

Til allersidst vil vi også forsøge at kigge lidt i krystalkuglen - hvor er lovgivningen på vej hen i forhold til kædeansvar? Hvilke muligheder for vidensindsamling er der og hvilke etiske overvejelser bør knyttes hertil?

Arrangementet er forbeholdt DIEH-medlemmer og brancherepræsentanter.

Se mere og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere