Event

Dialogmøde om due diligence i offentlige indkøb

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

virksomhedsadfaerd.dk

  • post@virksomhedsadfaerd.dk
  • +45 35 29 10 00
  • Langelinie Alle 17 2100 København Ø, Danmark
Se profil  
Type: Møde
Start dato: 10.10.2019
Start tidspunkt: 14:00
Sted: Institut for Menneskerettigheder, Wilders Plads 8K, 1403 København K (Mødelokale M1 - "Foighel")
Tilmeld  

Hvordan bliver offentlige myndigheder og virksomheder bedre til at handle samfundsansvarligt? Styrk jeres arbejde med due diligence. Den 10. oktober 2019 inviterer Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd (NCP Danmark) og Institut for Menneskerettigheder til dialogmøde om due diligence i offentlige indkøb.

Offentlige institutioner og offentlige virksomheder, der forvalter skattekroner, har en særlig forpligtigelse til at sikre, at deres aktiviteter, indkøb og investeringer foregår samfundsansvarligt og med respekt for menneskerettighederne. Stadig flere offentlige institutioner og offentlige virksomheder arbejder ihærdigt på at styrke deres arbejde med due diligence. Men mange mangler konkrete redskaber og inspiration til, hvordan de kan omsætte politik og rettigheder til praksis.

For at styrke offentlige institutioner og offentlige virksomheder har NCP Danmark anmodet Institut for Menneskerettigheder om at udarbejde en ny rapport om samfundsansvar i offentlige indkøb.

Rapporten lanceres på dialogmødet, hvor offentlige institutioner og offentlige virksomheder kan få inspiration til at komme i gang med arbejdet med due diligence.

Rapporten findes digitalt her: https://menneskeret.dk/udgivelser/menneskerettigheder-offentlige-indkoeb

Program

Kl. 14.00 – 14.10: Velkomst v/Linda Nielsen, formand for NCP Damnark

Kl. 14.10 – 14.30: Ny rapport om samfundsansvar i offentlige indkøb v/Cathrine Bloch Veiberg, specialkonsulent og programleder ved Institut for Menneskerettigheder og Thomas Trier Hansen, ekspert i menneskerettigheder og erhverv og medskribent af rapporten.

Kl. 14.30 – 15.00: Balancen mellem due diligence og operative behov  v/Anne-Sophie Stokbro, CSR-chef, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Kl. 15:00 – 15:10: Pause

Kl. 15.10 – 15.40: Implementering af due diligence processer i praksis - Hvad er svært, og hvad fungerer? v/David Salomonsen, Chef for CSR, Københavns Kommune

Kl. 15.40 – 15.55: Q&A – deltagerne kan stille spørgsmål til oplægsholderne og NCP Danmark

Kl. 15.55 – 16.00:  Farvel og tak for i dag v/Linda Nielsen, formand for NCP Danmark

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere