Event

Dialogmøde: Tyveri og børnearbejde bag vanilje - hvordan sikres ordentlige forhold blandt bønderne?

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K
Se profil  
Type: Møde
Start dato: 19.03.2019
Start tidspunkt: 13.00
Sted: DIEH, Overgaden Oven Vandet 10, 1415 København K
Tilmeld  

I 2016 afslørede Danwatch sammen med P1Dokumentar hvordan vanilje fra Madagaskar, solgt i danske supermarkeder, kan være produceret af børn og stjålet fra vaniljeavlernes marker. Problemerne eksisterer stadig og udfordrer danske forhandlere af vanilje.

Vanilje er verdens næstdyreste krydderi, men bønderne, der dyrker vanilje lever i dyb fattigdom. I 2016 dokumenterede Danwatch sammen med P1Dokumentar hvordan vanilje fra Madagaskar, solgt i danske supermarkeder, kan være produceret af børn og stjålet fra vaniljeavlernes marker. Problemerne eksisterer stadig og udfordrer danske forhandlere af vanilje. 

DIEH inviterer til dialogmøde om forholdene i leverandørkæden bag den dyrebare vanilje med Jesper Nymark, direktør i Danwatch, Rasmus Vedel Wiik, COO i Wiik & CO., der er Nordens førende distributør af vanilje, og Anders Eibye Hansen, medejer af Hansens Flødeis, som har startet egen vaniljeproduktion i Uganda. 

Arrangementet er forbeholdt DIEH-medlemmer og brancherepræsentanter.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere