DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Branche/Sektor:

Organisationer/NGO

Om

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Om

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Kontaktpersoner

Jacob Lykke Andersen

Communication

Nina Storgaard Albertsen

Communication

Bliv medlem

Du kan søge om medlemskab af DIEH online, ved at udfylde formular på vores hjemmeside.

Elisabeth Moltke

Communications Officer

Samfund

Nyt partnerskabsprojekt skal forhindre kapløb mod bunden i en spirende tekstilsektor

Den etiopiske økonomi har i de seneste år slået vækstrekorder. Et nyt bomuldseventyr er på vej, men med et lønningsniveau, der ligger under Verdensbankens grænse for fattigdom, er der risiko for, at eventyret går den gale vej, hvor tekstilbranchen bliver ramt af et kapløb mod bunden. På den baggrund er Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) gået sammen med en række internationale samarbejdspartnere om projekt Bottom UP! Projektet blev skudt i gang i juni, og som navnet antyder, tager det afsæt i, at det er nu, der er momentum, hvis man vil gøre det rigtigt fra starten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sæt handling bag ordene: Det offentlige skal gå forrest med bæredygtige indkøb

Klima er det vigtigste politiske område i danskernes bevidsthed, men prisen er fortsat det vigtigste parameter, når offentlige institutioner køber ind. Det er på tide, at det offentlige går forrest og rykker resten af samfundet ved at sætte bæredygtige indkøb øverst på dagsordenen.

Indhold fra partner

Supply chain

To danske vaniljeaktører går alternative veje mod børnearbejde, dyb gæld og tyveri

De seneste år er prisen på vanilje mangedoblet. Men det er langt fra kun forbrugerne, der betaler prisen for den lækre smag af vaniljeis. I 2016 afslørede Danwatch kritisable forhold i vaniljeindustrien. To vaniljeaktører har taget kampen op.

Indhold fra partner

Events

Seminar 25 Sep 2019

Beyond Audits - Nye veje til ansvarlighed i leverandørkæden

Vær med, når DIEH sætter fokus på leverandørstyring, der går ud over code of conducts og kontrolbesøg. Hør LEGO og JYSK give bud på forskellige veje til ansvarlig leverandørstyring, forpligtende samarbejder, træning og kapacitetsopbygning af leverandører.

13.30 LEGO System A/S, Kornmarken 33, 7190 Billund
Seminar 30 Sep 2019

Undgå skjult tvangsarbejde - seminar og workshop

Center mod Menneskehandel (CMM) og Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) inviterer til lancering af CMMs nye guide til virksomheder om skjult tvangsarbejde. Kom med og bliv klogere på hvilke tegn, indikatorer og gråzoner, der er inden for tvangsarbejde.

10.00-15.30 Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2G, 1448 København K
Workshop 03 Okt 2019

SMV'ers værdikæde - introduktion til ansvarlig leverandørstyring. Møde i Jylland.

Kunne din virksomhed bruge en indføring i ansvarlig leverandørstyring fra eksperter og peers? Og sidder du i en mindre eller mellemstor virksomhed? Så er denne workshop lige noget for dig.

09:00-15:30 Adresse følger
Konference 05 Nov 2019

KONFERENCE: VERDENSMÅLENE OG BÆREDYGTIGE INDKØB

Hvordan kan offentlige og private indkøb bidrage til Verdensmålene? Hvad er de væsentligste indkøbstemaer lige nu? Det kan du få flere svar på, når Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb holder fælles årskonference.

9:30 Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere