Event

Dokumenter din virksomheds CO2-udslip

Plastindustrien

plast.dk/

 • pd@plast.dk
 • 3330 8630
 • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 24.02.2021
Start tidspunkt: 10:30
Sted: Online
Tilmeld  

Den 24. februar sætter Plastindustrien fokus på måling af virksomheders CO2-udledning samt krav til reduktion af klimabelastning i et gratis webinar. Vi har inviteret DI Klimapolitik, Niras og EnergySolution til at dele ud af deres viden på området.

Dokumenter din virksomheds CO2-udslip

CO2-udledning fra virksomheder og produkter er mere end nogensinde relevant. Virksomheder bliver mødt med stadig flere spørgsmål og krav om såvel dokumentation som reduktion af deres klimabelastning.

Ligeledes kan CO2-neutralitet vise sig at være en konkurrencefordel, der gør virksomhederne og deres produkter mere attraktive på et globalt marked.

Men hvordan måler man CO2-udledningen – og hvordan ser fremtiden ud i forhold til krav og forventninger om virksomheders rapportering af klimabelastningen? Det forsøger vi at komme nærmere ind på i dette webinar, hvor der bringes eksempler ind fra plastbranchen.

Program:

 • Introduktion til webinaret v. Anders Knudsen, Plastindustrien
 • Hvorfor er dokumentation af CO2-udledning relevant og hvilke krav kan vi forvente på området i fremtiden? v. Rikke Lysberg Bernbom, DI Klimapolitik
 • Introduktion til CO2-beregneren på viksomhedsguiden.dk v. Christian Eriksen, NIRAS
 • CO2-beregninger på produkter, herunder virgin vs. genanvendt plast. Niels Nicolai Andersen, EnergySolution
 • Spørgsmål/debat

Om oplægsholderne:

 • Rikke Lysberg Bernbom, chefkonsulent i DI Klimapolitik. Rikke arbejder bl.a. med klimaberegneren samt afrapportering af CO2-udledninger. Rikke vil give et overblik over nuværende lovgivning på området samt give et bud på, hvad fremtiden bringer af regulering og forventninger til virksomheders dokumentation af klimabelastningen.
 • Christian Eriksen, ekspertisechef i Niras. Niras har i samarbejde med Erhvervsstyrelsen udviklet CO2-beregneren på virksomhedsguiden.dk. Her kan virksomheder udregne klimabelastningen af deres aktiviteter i form af både direkte og indirekte udledninger. Beregneren er gratis tilgængelig for alle. Christian vil gennemgå beregneren og komme med eksempler undervejs.
 • Niels Nicolai Andersen, CSO i EnergySolution. Nicolai rådgiver virksomheder i at dokumentere produkters og serviceydelsers samlede CO2-udledning og miljøpåvirkning på værdi- samt forsyningskædeniveau, hvor de bl.a. arbejder med livscyklusanalyser og miljøvaredeklarationer. Nicolai vil blandt andet medtage eksempler på beregninger af genanvendt vs. virgin plast.

Deltagelse er gratis, og tilmelding sker på Plastindustriens hjemmeside.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere