09.03.2016  |  Strategi & ledelse

Driverne for SMV’ernes CSR

Indhold fra partner Hvad er dette?

D. 2. juni er CSR LINK vært for ”CSR i Praksis”-konferencen, der sætter fokus på de mindre virksomheders CSR. ”SMV’erne spiller en nøglerolle i samfundets bæredygtige udvikling,” siger stiftende partner i CSR LINK

”CSR i Praksis” blev afholdt første gang i juni 2015, og der blev der stillet skarpt på rammerne for SMV’ernes CSR med udgangspunkt i den daværende regerings CSR-strategi. Som bekendt har verden i mellemtiden både fået en global klimaaftale og 17 fælles bæredygtighedsmål, de såkaldte SDG’er.
 
”Med de nye tiltag er der sat en retning og defineret mål for verdens udvikling i en bæredygtig retning. 2016 må derfor forventes at blive et år, hvor CSR for alvor får damp under kedlerne i strategi og udviklingsmål ude i virksomhederne, og CSR LINK vil gerne yde sit til at få de nye tiltag synliggjort og givet videre til inspiration for andre,” fortæller Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK.
 
Temaet for konferencen er ”Drivere for SMV’ernes CSR” og dermed stilles rampelyset knivskarpt på de mindre virksomheder og deres engagement i samfundsansvar: hvilke incitamenter er der for, at de mindre virksomheder går ad CSR-vejen, og hvilke barrierer og ikke mindst potentialer er der for deres CSR indsats?
 
”Det har altid ligget os i CSR LINK meget på sinde at banke på for at understøtte de mindre virksomheder i en samfundsansvarlig omstilling,” siger Jens Prebensen og forklarer hvorfor: ”Med over 300.000 virksomheder i Danmark – og langt de fleste af dem er små eller meget små – har SMV’erne stor indflydelse på, at Danmark opfylder sin part af de nye mål, verden har sat sig. Samtidig har de mindre virksomheder især meget at vinde ved at gå ind i CSR. De lever jo som tommelfingerregel af nicheproduktion, og i vores øjne er CSR uden sammenligning det stærkeste værktøj til at accentuere nichepositionen. Det er cases, som fortæller den historie, vi har inviteret på podiet på konferencen – og vi ved fra sidste år, at der er mange af deres kollegaer, der gerne vil høre om deres erfaringer.”

Gæstetaler med guldkorn
”CSR i Praksis” lægger ud med en højaktuel gæstetaler, idet CSR LINK har inviteret Peter Skou til at åbne konferencen. Peter Skou er nemlig nyudnævnt medlem af det spritnye Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. Ved siden af sin nye post varetager han posten som bestyrelsesformand i CSR videns- og træningscentret Green Network, og han kan desuden trække på erfaringer som tidligere administrerende direktør i kemidistributionsvirksomheden R2 Group og medlem af den europæiske brancheforening for kemidistribution FECC’s bestyrelse. Peter Skou har således dyb indsigt i de mindre virksomheders mindset såvel som et skarpt øje på deres perspektiver ved at gå ind i CSR.
 
”Vi har været rigtig heldige med, at Peter Skou har sagt ja til at indlede konferencen, og vi håber, rigtig mange mindre virksomheder vil lægge vejen forbi, og høre hans mange guldkorn,” siger Jens Prebensen og tilføjer, at tiden er moden til arrangementer, der målrettes mod CSR i de mindre virksomheder: ”Der er en kæmpe bevægelse i gang blandt de mindre virksomheder. For eksempel ser vi en stor stigning i socialøkonomiske virksomheder, som lige frem definerer sig selv ud fra en samfundsansvarlig dagsorden. Vi er overbeviste om, at vi i de kommende år vil se flere og flere mindre virksomheder investere og engagere sig i CSR. Det er der mange, der har været i gang med i lang tid, og deres erfaringer kan alle dem, der står over for at starte op, lære meget af. Vores program er propfyldt med cases, hvor det er praktikerne, der står på podiet, og der vil helt sikkert være mange lærerige løsninger, som kan inspirere og motivere alle med interesse for CSR.”
 
Foruden gæstetaler byder konferencen på paneldebat med direktører fra brancheforeninger, en stribe cases og adskillige seminarer, blandt andet et hvor DI ser nærmere på FN Global Compact som ramme for SMV’ernes CSR. Læs mere om konferencen her på CSR.dk, Event, eller på CSR LINKs hjemmeside, hvor der også kan tilmeldes - her. Der er early bird indtil d. 15. april.

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere