07.08.2018  |  Kommunikation

Du kan nu indstille Danmarks mest socialt ansvarlige erhvervsperson

Indhold fra partner Hvad er dette?

CSR People Prize er gennem 19 år blevet uddelt til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. I år bliver en særlig ærespris uddelt til en person i dansk erhvervsliv, som har sat et særligt aftryk på området. - Jagten på kandidaten går nu i gang.

Hvem er den person i dansk erhvervsliv, som fortjener at blive hædret for sit arbejde med virksomheders sociale ansvar?

CSR People Prize kan i år holde 20 års jubilæum som hædersbevisning til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar for egne medarbejdere, og ved at skabe job til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. I forbindelse med prisens 20 års jubilæum er der i år indstiftet en særlig pris – CSR People Æresprisen.

Med den nye ærespris vil Cabi hædre en person i dansk erhvervsliv, som har skabt særlige resultater med at forebygge, fastholde og inkludere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Men vi har brug for hjælp med at finde den helt rigtige kandidat.

Du kan nu indstille dine favoritter
Fra i dag og frem til 23. august kan alle deltage i indstillingen af kandidater til CSR People Æresprisen. Det er også muligt at indstille sig selv. Det eneste, der skal til for at indstille, er at udfylde formularen på linket her.

”Vi oplever, at i mange tilfælde er virksomheders sociale ansvar sat i gang af en enkelt person, som har investeret sit engagement og sin vilje i en sag, og så vokser det derfra. Derfor vil vi gerne bruge prisen her til at fortælle de gode historier og inspirere andre erhvervsledere til at fortsætte med at tage socialt ansvar i deres virksomheder,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi og formand for juryen, der uddeler CSR People Æresprisen.

Kriterier for prisen
For at komme i betragtning til prisen, skal kandidaterne opfylde disse krav:

  • Være erhvervsaktiv i en privat eller offentlig virksomhed i Danmark
  • Have skabt resultater for sin virksomhed eller branche i forhold til at forebygge, fastholde og inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet.
  • Have inspireret andre virksomheder til at tage et socialt ansvar.

Mette Rønnau håber på, at mange erhvervsledere vil blive indstillet til prisen:

”I Cabis virksomhedsnetværk har vi over 6.000 medlemmer, men vi kender langt fra alle de gode historier rundt om i landet. Dem vil vi gerne lære at kende. For vi ser, at der bliver taget socialt ansvar i virksomheder af alle størrelser og inden for alle brancher. Mange små virksomheder tager et enormt stort socialt ansvar, men måske er det ikke helt så synligt, som når de store gør det,” siger Mette Rønnau.

CSR People Æresprisen bliver uddelt i forbindelse med Cabis årskonference Fra FN’s Verdensmål til bundlinjen i dit firma. Konferencen holdes den 1. oktober hos Trinity Hotel og Konferencecenter i Fredericia.

Se mere om konferencen og tilmeld dig på Cabis hjemmeside

De gode initiativer skal frem i lyset
Formålet med CSR People Prize og den nye ærespris er at fremhæve de gode initiativer, erfaringer og resultater, virksomheder skaber ved at tage et socialt ansvar.

Fx ved at forebygge stress og sygdom på arbejdspladserne, fastholde medarbejdere, der risikerer at glide ud af arbejdsmarkedet, eller ved at ansætte eksempelvis flygtninge, tidligere kriminelle, psykisk sårbare eller andre på kanten af arbejdsmarkedet.

KONTAKT:

YDERLIGERE KONTAKT:

  • Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 2065 8534 / jrj@cabiweb.dk

FAKTA OM CSR PEOPLE PRIZE

  • CSR People Prize er hidtil blevet uddelt af VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar. I år er det videns- og netværkshuset Cabi, som står bag prisen.
  • Cabi arbejder for at fremme virksomhedernes samfundsansvar og skabe plads til flere på arbejdsmarkedet.
  • Med uddelingen af CSR People Prize og CSR People Æresprisen hylder vi de virksomheder og personer, som gør en særlig social indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer har vist, at deres sociale engagement er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.
  • Prisvinderne bliver udvalgt af en jury, der gennem mange år har arbejdet med virksomhedernes sociale ansvar. Medlemmerne af juryen er:

- Mette Rønnau, direktør for Cabi og formand for juryen.
- Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Danmark og formand for VFSA.
- Jørgen Damkiær, partner, Egerbyg.
- Steen Hildebrandt, professor.
- Thomas Ravn-Pedersen, director for Verdens Bedste Nyheder.
- Sara Krüger Falk, direktør for Global Compact Danmark.

Cabi er en non-profit organisation under Beskæftigelsesministeriet. Vi formidler rådgivning, viden og værktøjer til virksomheder og jobcentre om, hvordan man i praksis får succes med at ansætte og fastholde mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Fx personer fysisk eller psykisk handicap, sociale problemer eller sygdom.

Sammen med jobcentre og virksomheder skaber vi løsninger, der forandrer og virker i praksis, så flere kommer i job.

VirksomhedsnetværkCabi er Danmarks største netværk af socialt ansvarlige virksomheder med over 5.500 medlemmer. Netværket har som mission at inspirere, udvikle og fremme virksomhedernes sociale ansvar.

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere