Event

Due diligence i praksis – få redskaber til at vurdere og håndtere risiko for mennesker og miljø

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

 • info@dieh.dk
 • 31726930
 • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 30.09.2022
Start tidspunkt: 10:00-15:00
Sted: Overgaden Oven Vandet 10 st., Christianshavn
Tilmeld  

Vil du klædes på til at arbejde med menneskerettigheder i værdikæden? Vil din virksomhed blive klar til forventninger og kommende lovgivning om ansvarlig virksomhedsadfærd?

Så deltag i Etisk Handel Danmarks træning i due diligence – vurdering og håndtering af risiko. 

Om træningen

Due diligence er en proces for at identificere og forebygge eventuelle negative indvirkninger på mennesker og miljø.

Som en hjælp til danske små og mellemstore virksomheder brydes arbejdet med due diligence ned i 6 praksisnære skridt på vores onlineguide: www.de6skridt.dk.

Til denne træning fokuserer vi på guidens step 2 om risikovurdering og step 3 om risikohåndtering:

 • Step 2 om risikovurdering: Vurdér risikoen for de mennesker, der er involveret i virksomhedens aktiviteter
  Her identificerer i risiko for negativ indvirkning på menneskerettigheder i jeres værdikæde. Det kræver kendskab til værdikæden og risici i forskellige lande, sektorer og processer. Derefter prioriterer, hvor i skal lave yderligere risikovurdering. Næste skridt er, at besluttte, hvor der først skal sættes ind med konkret handling og opfølgning.

 

 • Step 3 om risikohåndtering: Forebyg, minimér og afhjælp negative indvirkninger på mennesker
  Her er det tid til aktivt at tage hånd om de identificerede risici og negative indvirkninger – både i egen virksomhed og i den fulde værdikæde. Som virksomhed skal I arbejde forebyggende for at minimere og afhjælpe problemerne. Derfor er det nødvendigt at arbejde aktivt og struktureret med både virksomhedspraksis, leverandører og handleplaner. Vi går ikke i dybden med konkrete handlinger, men giver jer redskaber til at strukturere arbejdet.

Arrangementet er en heldagstræning og gennemføres med en blanding af oplæg og gruppearbejde, så du får prøvet kræfter med udfordringer, dilemmaer og redskaber.

Du får:

 • Praksisnære redskaber til at planlægge og gennemføre en vurdering og prioritering af risiko for din virksomheds negative indvirkning på menneskerettigheder og miljø
 • Kompetencer til at lave en handlingsplan for håndtering af identificerede risici
 • Kendskab til de internationale retningslinjer for etisk handel: FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og ErhvervOECD’s Retningslinjer for Ansvarlig Virksomhedsadfærd, og en forståelse for grundprincipperne i OECD’s Due Diligence Guidance for Responsible Business Conduct.
 • Overblik over Etisk Handel Danmarks guide til at omsætte retningslinjerne til praksis www.de6skridt.dk

Underviser: Signe Mørk Sørensen. Medfacilitator: Sarah Dieckmann

For mere information, kontakt Sarah Dieckmann på sd@etiskhandel.dk

Om Etisk Handel Danmarks Akademi

Træningen indgår i Etisk Handel Danmarks Akademi. Akademiet vil styrke danske virksomheders og offentlige organisationers strategiske arbejde med samfundsansvar og bæredygtighed i global handel og deres kompetencer til at agere ansvarligt i forhold til de sociale, miljø- og klimamæssige påvirkninger i deres leverandør- og værdikæder.

Akademiets kerneopgave er facilitering af træninger, brownbags og multi-stakeholder dialogmøder, samt præsentationer af guides, redskaber og ’best-practice’.

Akademiet fungerer som en tiltrængt oversættelseskanal fra de internationale retningslinjers formelle, overordnede sprog til praksisnære metoder, værktøjer og indsatser, som virksomheders og organisationers beslutningstagere, interne samarbejdsudvalg og ansatte praktikere, som bl.a. indkøbere, kan bruge i deres hverdag.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere