21.09.2015 | Menneskerettigheder
Due diligence og menneskerettigheder - hvad og hvordan?
Indhold fra partner Hvad er dette?
Due diligence er en forudsætning i både OECDs retningslinjer for multinationale virksomheder og FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. Men hvad betyder nødvendig omhu i praksis, og hvordan håndteres det? Få indsigt i svarene når FSR - danske revisorer og Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd inviterer til side-event på CSR Awards 7. oktober i Vejle.
Danske virksomheder forventes at udøve nødvendig omhu, due diligence, både når det gælder generelle CSR-forhold og specifikt i forhold til menneskerettigheder. Virksomheder forventes at forebygge negative påvirkninger af deres forretningsaktiviteter og redegøre for deres indsats gennem rapportering eller anden kommunikation med omverden. FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv blev lanceret i 2011, og der er stadig mange virksomheder, der savner viden om, hvordan man arbejder med dette område. "En af MKIs opgaver er, at udbrede kendskabet til OECD retningslinjerne. MKI bliver ofte mødt af spørgsmål fra virksomheder om, hvordan man helt praktisk laver sin due diligence. Derfor er vi glade for, at Arla Foods vil være med til at dele virksomhedens viden og erfaringer på området," siger Mads Øvlisen, formand for Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd (MKI).
Spørgsmålet er for mange, hvordan man bedst griber arbejdet an både i egen virksomhed og ude blandt underleverandørerne. For at belyse det, er MKI og FSR - danske revisorer gået sammen om at sætte fokus på erfaringer og værktøjer til at arbejde med due diligence inden for OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder og FN's retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. "Vi oplever, at flere virksomheder er søgende, når det kommer til due diligence og menneskerettigheder. Der er brug for en øget dialog og erfaringsudveksling for at få afmystificeret, hvad vi taler om, og hvordan man gør i praksis," siger Birgitte Mogensen, formand for CSR-udvalget i FSR - danske revisorer.
Site-eventen "Due diligence og menneskerettigheder - hvad indebærer 'nødvendig omhu' og hvordan gør man det?", bliver afholdt i forbindelse med CSR Awards den 7. oktober, 2015, i Vejle. Du kan høre Kim Haggren, der er medlem af MKI, præsentere institutionen og OECDs og FNs retningslinjer med særligt fokus på krav og forventninger til virksomhedernes due diligence. Irene Qvist Mortensen, CSR Senior Manager i Arla Foods fortæller om deres erfaringer, og Christian Honoré, partner i KPMG og medlem af CSR-udvalget i FSR - danske revisorer fortæller om andre virksomheders tilgang og brug af værktøjer. Christian Honoré faciliterer side-eventen, som også byder på god mulighed for dialog med oplægsholderne og som afrundes af Brian Adrian Wessel, Direktør for Fagligt Center i FSR - danske revisorer.
Læs mere om sideeventen her
Tilmeld dig her
Kommunikation

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022
CSR Prisen 2022 sætter fokus på best-in-class rapportering om bæredygtighed, og barren ligger højt i år. Den indledende screening af årets pulje på 112 virksomheder sender 44 virksomheders rapportering videre til nærmere faglig kvalificering.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Invitation til dialogmøde hos FSR om double materiality
FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed inviterer virksomheder, finansielle aktører og andre interesserede til dialogmøde om Double Materiality med særligt fokus på ”udefra og ind-perspektivet."
Indhold fra partner
Kommunikation

100+ virksomheder vurderes til CSR Prisen 2022
Antallet af virksomheder i vurderingspuljen til CSR Prisen 2022 er i år øget til 112. Virksomhederne er bredt repræsenteret på tværs af brancher, inklusiv den finansielle sektor blandt både unoterede og børsnoterede virksomheder. Se listen her.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
SMV'er, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre
SMV’er, der mener, at de har udarbejdet en god Communication on Progress (CoP)-rapport, der er præget af fremdrift, har nu mulighed for at inspirere og motivere andre SMV’ers rapporteringsarbejde.
Indhold fra partner
Kommunikation

CSR Prisen 2022
Hvem er best-in-class til rapportering om bæredygtighed? Med CSR Prisen 2022 inspirerer FSR – danske revisorer med god rapporteringsskik inden for bæredygtighed, samfundsansvar og ESG i store danske virksomheder. I år vurderer vi over 100 virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Kom til FSR – danske revisorers dialogmøde om bæredygtighedsrapportering, kommunikation og greenwashing den 30. marts
Kom og hør mere om mellem bæredygtighedsrapportering, kommunikation & greenwashing
Indhold fra partner