21.09.2015  |  Menneskerettigheder

Due diligence og menneskerettigheder - hvad og hvordan?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Due diligence er en forudsætning i både OECDs retningslinjer for multinationale virksomheder og FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. Men hvad betyder nødvendig omhu i praksis, og hvordan håndteres det? Få indsigt i svarene når FSR - danske revisorer og Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd inviterer til side-event på CSR Awards 7. oktober i Vejle.

Danske virksomheder forventes at udøve nødvendig omhu, due diligence, både når det gælder generelle CSR-forhold og specifikt i forhold til menneskerettigheder. Virksomheder forventes at forebygge negative påvirkninger af deres forretningsaktiviteter og redegøre for deres indsats gennem rapportering eller anden kommunikation med omverden. FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv blev lanceret i 2011, og der er stadig mange virksomheder, der savner viden om, hvordan man arbejder med dette område. "En af MKIs opgaver er, at udbrede kendskabet til OECD retningslinjerne. MKI bliver ofte mødt af spørgsmål fra virksomheder om, hvordan man helt praktisk laver sin due diligence. Derfor er vi glade for, at Arla Foods vil være med til at dele virksomhedens viden og erfaringer på området," siger Mads Øvlisen, formand for Mæglings- og Klageinstitutionen for Ansvarlig Virksomhedsadfærd (MKI).

Spørgsmålet er for mange, hvordan man bedst griber arbejdet an både i egen virksomhed og ude blandt underleverandørerne. For at belyse det, er MKI og FSR - danske revisorer gået sammen om at sætte fokus på erfaringer og værktøjer til at arbejde med due diligence inden for OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder og FN's retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv. "Vi oplever, at flere virksomheder er søgende, når det kommer til due diligence og menneskerettigheder. Der er brug for en øget dialog og erfaringsudveksling for at få afmystificeret, hvad vi taler om, og hvordan man gør i praksis," siger Birgitte Mogensen, formand for CSR-udvalget i FSR - danske revisorer.

Site-eventen "Due diligence og menneskerettigheder - hvad indebærer 'nødvendig omhu' og hvordan gør man det?", bliver afholdt i forbindelse med CSR Awards den 7. oktober, 2015, i Vejle. Du kan høre Kim Haggren, der er medlem af MKI, præsentere institutionen og OECDs og FNs retningslinjer med særligt fokus på krav og forventninger til virksomhedernes due diligence. Irene Qvist Mortensen, CSR Senior Manager i Arla Foods fortæller om deres erfaringer, og Christian Honoré, partner i KPMG og medlem af CSR-udvalget i FSR - danske revisorer fortæller om andre virksomheders tilgang og brug af værktøjer. Christian Honoré faciliterer side-eventen, som også byder på god mulighed for dialog med oplægsholderne og som afrundes af Brian Adrian Wessel, Direktør for Fagligt Center i FSR - danske revisorer.

Læs mere om sideeventen her

Tilmeld dig her

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere