15.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Ege Carpets slår verdensrekord: 100% Cradle to Cradle-certificeret sortiment på mindre end 5 år

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med opnåelsen af 18 Cradle to Cradle-certificeringer, og herunder 110 certificerede produkter, placerer Ege Carpets sig helt i front af alle virksomheder i verden.

Tæppeproducenten er nu den virksomhed, der på verdensplan har opnået flest certificeringer på mindre end 5 år, og ingen andre er gået fra 0 certificerede produkter til et 100% Cradle to Cradle-certificeret sortiment på så kort tid. På tværs af alle lande og industrier er Ege Carpets indehaver af 4. flest Cradle to Cradle-certificeringer.

Adm. direktør for Ege Group, John Vestergaard, er netop blevet udnævnt til næstformand i regeringens klimapartnerskab for produktionsvirksomheder, som er ét af 13 partnerskaber til sikring af erhvervslivets bidrag til 70% nedbringelse af Danmarks CO2-udslip inden 2030. Udnævnelsen til regeringens direkte talerør kommer i kølvandet på en række interessenters øgede fokus på Ege Carpets bæredygtighedsarbejde. Et fokus, der er baseret på virksomhedens opnåelse af et 100% Cradle to Cradle-certificeret produktsortiment.

Sådan sikres den høje bæredygtigheds-overlægger

Det forpligter at være bæredygtig frontløber. Frem mod 2030 ledes Ege Carpets derfor efter en bæredygtighedsstrategi, der er bundet op på 3 af FNs verdensmål:

Nr. 12: Bæredygtige tæpper og lukkede kredsløb sikrer ansvarligt forbrug og produktion.
Nr. 14: Ved at omdanne brugte fiskenet til ressourcer beskyttes livet i havet.
Nr. 7: CO2-positivitet opnås via investeringer i bæredygtig energi.

Alle virksomhedens beslutninger og handlinger udspringer fra strategien: "Vi designer smukke tæpper for en bæredygtig fremtid", som er konkretiseret i 4 håndgribelige fokusområder:

1. Bæredygtige tæpper: Alle produkter skal hæves til Cradle to Cradle Platin-niveau, og genanvendte materialer skal øges til 75% af tæppet i 2030.
2. Fra affald til ressourcer: Alle produkter skal produceres af garn af genanvendte eller fornybare materialer i 2030 (50% i 2020).
3. Lukkede kredsløb: Komponenter skal adskilles og bruges igen i 2030.
4. CO2-positiv: Ny teknologi skal ikke blot dække energibehovet men generere mere energi. Transportløsninger skal tilbyde forskellige leveringstider (og dermed CO2-udledninger) efter kundens eget valg. Krav om CO2-neutrale transportløsninger til leverandørerne.

Anerkendelserne står i kø

2 gange er Ege Carpets grønne pionerånd blevet belønnet med førstepladsen i en CSR-rating udført af Økonomisk Ugebrev Ledelse, ligesom både Europakommissionen, KPMG, Scandic Hotels og Danish Design Award har overbragt virksomheden hver deres anerkendelse. Dertil kommer tildelingen af EUs Management Award for Sustainable Development og senest hjembringelsen af Circularity City Product Award fra EIT Climate KIC og Circularity City, der gav Ege Carpets international taletid på C40 World Mayors Summit 2019.

Om Ege Carpets

Ege Carpets blev grundlagt i 1938 og er én af Europas førende virksomheder indenfor design, udvikling og produktion af bæredygtige designtæpper. Virksomheden vil gøre verden mere bæredygtig ved at forbedre håndteringen af miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer til gavn for fremtidige generationer.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere