08.06.2015  |  Strategi & ledelse

egetæpper blandt landets bedste til CSR

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvert år foretager Økonomisk Ugebrev for Bestyrelser en CSR-vurdering af de 100 største danske børsnoterede virksomheder. Baseret på deres CSR-rapport vurderer de, hvem der er bedst. I år indtager egetæpper førstepladsen.

Indsatsen virker
egetæppers administrende dirktør Svend Aage Færch Nielsen er stolt af den fine placering. ”Vi gør en stor indsats på egetæpper for hele tiden at blive bedre til at håndtere miljøet, arbejdsmiljøet, leverandørerne osv. Ikke alene tror vi på, at det er det rigtige at gøre, men vi kan også mærke, at kunderne forventer det af os. CSR indgår som en vigtig del af vores forretningsstrategi, og vi bruger mange ressourcer på at udvikle og optimere indsatsen. Derfor er det også virkelig opløftende at se, at omverden lægger mærke til det”, fortæller han. ”Vi har et mål om at blive den bedste tæppeproducent i verden, når det gælder CSR. Vi er klar over, at det er et højt mål, men når vi lander på førstepladsen i en uvildig vurdering som denne, så tror vi på, det er muligt”.

Behind the scenes
Top 100 CSR-ratingen foretages af Økonomisk Ugebrev Research. Virksomhederne vurderes på 10 målepunkter og tildeles point fra 0 til 2 for hvert punkt. Sidste år lå egetæpper på 11. pladsen, men i den nye måling er vi årets højdespringer med 20 point ud af 20 mulige. Vi ligger dermed foran hæderkronede virksomheder som A.P.Møller-Mærsk, Novo Nordisk, H. Lunbech, Rockwool og Carlsberg. Vi deler førstepladsen med D/S Norden, DSV, G4S, Københavns Lufthavn og Nordea Bank CPH.

Det skal fejres
Direktør John Vestergaard er også tilfreds med målingen. ”Fordi vi er en børsnoteret virksomhed, er det ofte ikke muligt at dele gode nyheder, før lang tid efter de har fundet sted. Sådan er loven. Men den her nyhed kan vi godt tillade os at fejre. Det er vigtigt at vise medarbejderne, når det går os godt. Derfor har vi givet lagkage på alle fabrikkerne i den her måned. Også i Litauen”, fortæller han. ”Alle medarbejdere skal nemlig vide, at CSR er vigtigt for egetæpper”.

Hvorfor er det nu, det er så vigtigt?
”Aldrig før har der været så mange mennesker – og aldrig før har der været så få ressourcer til rådighed. Derfor bliver vi nødt til at tage ansvar for den påvirkning, vi har på jordens ressourcer”, forklarer Svend Aage Færch Nielsen. ”Virksomhederne bærer en stor del af ansvaret for udviklingen, og vi vil gerne være med til at gå forrest på det her område, fordi vi tror på, det er det rigtige at gøre. CSR gavner forretningen – ingen tvivl om det. Men i sidste ende kommer det først og fremmest dig og mig og vores efterkommere til gode”.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere