23.06.2015  |  Strategi & ledelse

Egetæpper satser stort på Cradle to Cradle

Indhold fra partner Hvad er dette?

Egetæpper får Cradle to Cradle certificeret alle tæppeserier inden 2016

Det handler om at tage ansvar for miljøet, men også om at styrke sit image og opnå konkurrencefordele, når egetæpper nu får Cradle to Cradle certificeret alle sine tæpper. Det betyder, at enhver detalje om indhold og produktion bliver vurderet og vejet.

Egetæpper fik for et par år siden Cradle to Cradle certificeret en enkelt tæppeserie. Nu følger resten efter – det vil sige ni serier med i alt 29 produkter. Planen er, at der er certifikat på det hele til januar næste år.

- Vi skal have undersøgt 80 råvarer fra cirka 30 forskellige leverandører. Desuden skal vi have gennemgået produktionsprocessen på fabrikkerne i Herning og Gram, så det bliver et stort arbejde, erkender CSR chef Jan Ladefoged.

Samarbejder med Vugge til Vugge

Egetæpper har valgt at entrere med det eneste danske akkrediterede certificeringsorgan, Vugge til Vugge ApS, som har erfaringen, overblikket og leder hele processen.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med Vugge til Vugge, og det er ingen hemmelighed, at det er sparringen med dem, der gør, at vi har valgt at bruge Cradle to Cradle til at dokumentere vores produkters miljøstatus og i det hele taget bruge filosofien til vores forretningsudvikling, siger Jan Ladefoged.

Læs også: Lettere at få Cradle to Cradle certifikat – på dansk

Cradle to Cradle passer godt til egetæppers CSR-profil, fordi den vurderer materialer og virksomhed meget bredt.

Et Cradle to Cradle certifikat er således meget mere end en materialevurdering, der dokumenterer, at der kun er sunde materialer i tæpperne.

Det er også en vurdering af den samlede bæredygtighed i forbindelse med produktionen – brug af vedvarende energi, forbruget af ressourcer, muligheden for genanvendelse, affaldsbehandling og socialt ansvar.

Styrker image og konkurrenceevne

- Vi kan bruge Cradle to Cradle til at fortælle, hvem vi er som virksomhed. Det styrker vores miljømæssige image og giver os en markedsmæssig fordel. Mange af vores kunder efterspørger det, siger Jan Ladefoged.

Det handler dog ikke kun om at få flere kunder og tjene flere penge. Det handler også om moral, hævder CSR chefen.

- Vores politik er helt klart, at vi skal påtage os et ansvar og gå forrest. Hvis andre følger med, så er vi bare glade for det, siger Jan Ladefoged.

Vil mere cirkulær økonomi

Virksomheden har flere tiltag i gang. Blandt andet er den klimapartner med DONG Energy, der hjælper med at lave langsigtede strategier for energiforbruget. Egetæpper har også i samarbejde med Vugge til Vugge ApS udviklet et system, så de nu kan tage tæppefliser tilbage til genbrug.

- Vi prøver på alle måder at tænke i cirkulær økonomi, og på sigt er det planen, at vi skal kunne genanvende alle materialer fra vores brugte tæpper. I den sammenhæng er Cradle to Cradle certificeringen kun et lille skridt, siger Jan Ladefoged og tilføjer:

- Til gengæld er det et meget vigtigt skridt, da vi dermed sikrer os, at det kun er sunde materialer, der sendes i kredsløb.

Mere fra Vugge til Vugge ApS

Vugge til Vugge ApS

www.vuggetilvugge.dk

Vugge til Vugge ApS er erfarne rådgivere i Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Vi hjælper virksomheder med at udvikle grønne forretningsmodeller samt certificere og designe produkter med det fokus at gøre bæredygtige løsninger til indbringende forretning for vores kunder. Samtidig bringer det os tættere på en ren verden uden spild. Se vores store samling af kundecases.Cradle to Cr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere