08.04.2016  |  Klima, miljø og energi

egetæpper vandt Danish Design Award torsdag aften d. 7. april for værdiskabende dansk designløsning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Torsdag aften den 7. april uddelte Danish Design Award dette års priser til værdiskabende danske designløsninger - i alt 11 kategorier på tværs af forretning, samfund og individ samt fire særpriser.

I juryens votering blev der lagt vægt på, at vinderløsningerne illustrerer alt det, som godt design kan gøre: ”Såvel for erhvervslivet som for samfundet og det enkelte menneske, med stærke eksempler på konkret værdiskabelse, fra det meget håndgribelige og dagligdags til det helt abstrakte og visionære”, siger Dansk Design Centers administrerende direktør Christian Bason.

I kategorien Clean World vandt egetæpper med designløsningen Reform Memory - et tæppe skabt af genbrugte vandflasker og fiskenet, som gennem en særlig teknik har fået nyt liv som tæpper.

Jurykommentar: ”Reform Memory er et fantastisk eksempel på, hvordan bæredygtighed tænkes ind i alle dele af en industriel proces. Projektet illustrerer, hvordan cirkulær økonomi kan være en særdeles god forretningsmodel, uden at man går det mindste på kompromis med produktets stil, æstetik og funktion. Denne kollektions gennemførte tilgang til bæredygtighed er i høj grad et forbillede for andre industrielle designvirksomheder.”

egetæppers administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen er stolt og ydmyg over at modtage prisen: ”Vi har arbejdet systematisk og ambitiøst med vores miljøindsats i mere end 20 år, og vi er utrolig glade for anerkendelsen af vores miljørigtige designløsninger, som skaber værdi for vores kunder, og som samtidig belaster vores miljø mindst muligt.”

egetæppers netop tildelte Danish Design Award kommer kort til efter, at virksomheden har modtaget National Pioneer certifikatet fra Europakommissionen for den mangeårige miljøindsats samt to andre fine anerkendelser: I oktober blev egetæpper tildelt CSR Strategy Prize 2015 af KPMG ved CSR Awards i Vejle, og i november vandt egetæpper æresprisen for bæredygtigt design, der blev uddelt af Mad og Bolig.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere