09.08.2018

Elkøretøjer til arbejde sparer tid og energi

For at vedligeholde tekniske installationer på flere hundrede ejendomme i Københavns Kommune har leverandøren Coor investeret i fire elkøretøjer. Målet er at støtte op om kommunens ambition om at blive en CO2-neutral hovedstad.

Facility management-virksomheden, Coor, vedligeholder de tekniske installationer i knap 300 af Københavns Kommunes ejendomme.

Til den opgave har firmaet valgt en alternativ og opsigtsvækkende løsning – lydsvage elkøretøjer, som skal fragte virksomhedens teknikere hurtigere rundt mellem bygningerne.

”Elkøretøjerne er oplagte til vores opgave i hovedstaden, da vores teknikere og fagfolk har mange korte ture og stop. Samtidig skal de parkere mange steder i Indre By, hvilket kan være en tidskrævende opgave”, fortæller divisionsdirektør i Coor Property, Thomas Fog.

Læs også: Engelsk klub certificeret som verdens første CO2-neutrale fodboldklub

Og da elkøretøjerne må parkere som cykler, gør det arbejdsprocesserne meget lettere, uddyber han.

Sporingssytem skal spare energi
Udover at de små scooter-lignende køretøjer er nemme at manøvre rundt i og finde parkering til i bymidten, så er de også mere miljøvenlige end deres brændstofslugende fæller.

”Hos Coor vil vi gerne støtte op om Københavns Kommunes mål om at være CO2-neutral i 2025, og køretøjer som disse er et skridt på vejen”, fortæller Thomas Fog.

Ifølge divisionsdirektøren viser beregninger, at ved at benytte elkøretøjer udleder man henholdsvis 87 og 92 gange mindre CO2 per køretøj.

Desuden bliver kørselsmønstre analyseret og forbedret løbende for at spare på energien.

”Et internt sporingssystem finder nærmeste medarbejder til opgaven, og derved sparer man unødige kilometer på vejene samt tid og energi”.

De fire elkøretøjer vil samlet køre ca. 20.000 km årligt, når de transporterer teknikerne rundt til de mange ejendomme.

Kontrakten mellem Coor og Københavns Kommune løber indtil udgangen af 2021.

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere