Event

En god udbudsproces og en fair kontraktopfølgning

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 24.01.2022
Start tidspunkt: 09.30
Sted: Århus
Tilmeld  

Hvordan sikrer man en god udbudsproces og en fair kontraktopfølgning? 2-dages kursus i Aarhus.

Som følge af "Klimaaftale om en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi" skal kommunerne fremover udbyde de indsamlede mængder til forbehandling, forberedelse med henblik på genbrug samt til genanvendelse. Dermed kan kommunerne ikke afsætte mængderne, uden der først er foretaget et udbud, og det vil således i princippet være alle kommuner og fælleskommunale affaldsselskaber, der skal udbyde i langt højere grad end tidligere.

Men hvilke juridiske rammer er der egentlig for at lave udbud? Og hvilke udbudsformer findes? De seneste år er introduceret flere muligheder for blandt andet at inddrage de bydende entreprenører i processen, men hvor går grænsen, og hvad skal man være særligt opmærksom på?

Efter et gennemført udbud skal der som bekendt følges op på, om den valgte entreprenør lever op til den indgåede kontrakt. Dette skal ske for at sikre såvel efterlevelse af den bestilte entreprise som for at sikre en retfærdig og lige behandling af de øvrige tilbudsgivere. Så hvordan udfører man en kontraktopfølgning - også når det gælder mængder, der skal håndteres og behandles i andre landsdele/lande/kontinenter? Og hvordan sikrer man eksempelvis, at den valgte entreprenør lever op til kravet om f.eks. reel genanvendelse og forsvarlig håndtering af rejektet?

På dette kursus sætter vi fokus på rammerne for og kommunernes værktøjer til at sikre en god udbudsproces og en fair kontraktopfølgning i en fremtid, hvor udbud og kontrakter bliver et væsentligt link mellem udbydere og entreprenører.

Kursets målgruppe er således såvel kommunale/fælleskommunale og private aktører som konsulenter og advokater, der fremover skal bistå begge parters gennemførelse af udbuds- og kontraktprocesser.

Anne Bergholt Sommer fra Bech-Bruun er underviser, mens DAKOFA faciliterer kurset. Siden Anne Bergholt Sommer i 2017 blev udnævnt som partner i Bech-Bruun, har hun været en nøglefigur i videreudviklingen af Bech-Bruuns rådgivning inden for udbudsretten. Hun er en af Danmarks førende eksperter i udbuds- og kontraktret og rådgiver både offentlige myndigheder og private virksomheder inden for alle aspekter herom.

Deltagergebyret dækker al forplejning inklusive fællesmiddag om aftenen på førstedagen. Hotelovernatning er ikke inkluderet i deltagergebyret, og deltagerne skal således selv bestille overnatning. Det anbefales at benytte Hotel Comwell, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C, som er placeret i samme bygning som Bech-Bruun.

Se program og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere