Jobopslag

ESG Senior Manager søges til pensionskassen P+ med knap 100.000 medlemmer

P+, Pensionskassen for Akademikere

www.pplus.dk/

 • kontakt@pplus.dk
 • 38 18 87 00
 • Dirch Passers Allé 76, 2000 Frederiksberg
Se profil  
Stilling: ESG Senior manager
Ansættelses­forhold: Fuldtid
Ansøgnings­frist: Snarest muligt
Tiltrædelses­dato: Snarest muligt
Geografi: Københavnsområdet
Oprettelses­dato: 16.01.2020
Søg job  

ESG Senior Manager søges til pensionskassen P+ med knap 100.000 medlemmer

Vores dygtige ESG Manager har desværre valgt at flytte til den anden ende af landet sammen med sin familie, og derfor søger vi en ny ESG Senior Manager.
 

DINE ARBEJDSOPGAVER

P+ søger en ESG Senior Manager, som motiveres af at arbejde med virksomheders ansvarlighed og ønsker at arbejde med ansvarlighed i investeringssammenhænge.

Som ESG Senior Manager vil du indgå i vores ESG-team, som ud over dig og en student består af vores chef for ansvarlige investeringer, som du vil referere til. ESG-teamet er en integreret del af investeringsafdelingen, som har en målsætning om at skabe det størst mulige afkast og samtidig være en ansvarlig investor. Din hverdag vil være præget af tæt samarbejde med ESG-teamet, porteføljemanagere i Investeringsafdelingen samt eksterne samarbejdspartnere.

Teamet udvikler løbende pensionskassens arbejde med ansvarlige investeringer, vurderer potentielle nye investeringer og monitorerer samt håndterer den eksisterende portefølje i forhold til ansvarlighed. Pensionskassens arbejde med ansvarlighed foregår på tværs af aktivklasser.

I 2020 er fokus i ESG-teamet blandt andet en revurdering af pensionskassens tilgang til tobak samt statsobligationer. Derudover fortsætter pensionskassen sit fokus på klima og vil opprioritere sit arbejde med aktivt ejerskab omkring menneskerettigheder.
 
Som ESG Senior Manager vil arbejdsopgaverne blandt andet være:

 • Varetage det daglige ESG-ansvar for en andel af porteføljen.
 • Ansvar for pensionskassens arbejde med blandt andet menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø, klima, skat og/eller anti-korruption.
 • Selvstændigt at varetage due diligence og dialog i relation til ansvarlighed med kapitalforvaltere, porteføljeselskaber og andre forretningsrelationer.
 • Stemmeafgivning på generalforsamlinger.
 • Selvstændigt at udvikle, strukturere og løse projekter.
 • Udvikle vores arbejde med ansvarlige investeringer.

 

VI TILBYDER

Pensionskassen er en arbejdsplads præget af tillid, arbejdsglæde og engagement. Vi prioriterer godt samarbejde, klar kommunikation og ansvarlig ledelse. Vi har et stærkt fagligt miljø med store ambitioner og et aktivt samarbejde på tværs af afdelinger.

Som medarbejder hos os er din faglige udvikling vigtig for os, og du vil få mulighed for at udvikle dig fagligt, opbygge yderligere erfaring og skabe et netværk inden for branchen.

Herudover tilbyder vi kantineordning med mulighed for at købe mad med hjem, løbeklub, massage- og fysioterapiordning, sociale arrangementer og en personaleforening, som arrangerer diverse spændende aktiviteter, samt en fleksibel arbejdstid.


VI ØNSKER AT

 • Du har 5-10 års relevant erfaring fra arbejde med virksomheders ansvarlighed, fx som konsulent, fra en virksomhed, NGO eller investor.
 • Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med at gennemføre due diligence af virksomheders ansvarlighed, samt varetage dialog med virksomheder.
 • Du har erfaring med nogle af følgende emner:  governance, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø, klima, skat, anti-korruption, ansvarlig leverandørstyring, håndtering af forretningsrelationer, Parisaftalen eller FN´s Verdensmål.
 • Du har erfaring med FN´s Retningslinjer om menneskerettigheder og erhvervsliv, OECD Retningslinjer til Multinationale Selskaber og/eller ledelsessystemer indenfor fx miljø og arbejdsmiljø
 • Du har erfaring med at arbejde i udlandet.


PERSONLIGE KVALIFIKATIONER

 • Du motiveres af at arbejde med virksomheders ansvarlighed samt bidrage til pensionskassens udvikling på området.
 • Du trives i et travlt arbejdsmiljø med masser af udfordrende opgaver.
 • Du er god til at samarbejde med forskellige interessenter, både internt og eksternt.
 • Du er struktureret, effektiv og selvstændig i din tilgang til arbejdet.

Virksomhedssproget i pensionskassen er dansk, men det forventes, at du kan udføre arbejdsopgaver på engelsk. 


VIL DU VÆRE EN DEL AF HOLDET?

Lyder det som noget for dig, så send en kort motiveret ansøgning og dit CV samt eksamensbevis til os.
 
Spørgsmål til stillingens faglige indhold kan rettes til chef for ansvarlige investeringer Kirstine Lund Christiansen på telefon 2223 5252.
 
Vi holder løbende samtaler og besætter stillingen, så snart den rette kandidat er fundet. Tiltrædelse gerne 1. april 2020 hvis muligt og ellers snarest derefter.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere