19.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Et vandingsanlæg, der giver håb

Indhold fra partner Hvad er dette?

De fleste malawiere kan kun drømme om – måske en skønne dag – at kunne investere i en bil. Men for Julius Ganda er den drøm blevet til virkelighed. Hvordan er det sket?

Det er ikke hver dag, man kører i bil i Malawi

De fleste malawiere kan kun drømme om – måske en skønne dag – at kunne investere i en bil. Men for Julius Ganda er den drøm blevet til virkelighed. Hvordan er det sket?

Det er snart 10 år siden, at håbet begyndte at spire.

I 2009 etablerede Folkekirkens Nødhjælp nemlig et kunstvandingsanlæg for at hjælpe de lokale med at tilpasse sig den nye virkelighed.

En virkelighed, hvor regn bliver sjældnere og sjældnere. Og hvor klimaforandringer og tørke plager landskaberne så meget, at bønderne kun kan høste en enkelt gang om året.

Mindre høst betyder mere sult, hvilket i sidste ende betyder, at færre børn kommer i skole.

Det er netop det, kunstvandingsanlægget skal ændre på. Og det ser ud til at være lykkedes.

Faktisk har kunstvandingsanlægget gavnet høsten så meget, at de omtrent 150 landmænd, det forsyner, nu kan høste tre gange om året.

Deres familier har stor glæde af den forbedrede høst, fordi de nu kan sælge tomater, løg, kartofler, kål, søde kartofler, majs og bønner på det lokale marked.

På den måde får de råd til mad og til at sende børnene i skole. Nogle af landmændende har købt motorcykler og fjernsyn, og Julius Ganda har altså formået at købe en bil.

Se også: Plant træer med Folkekirkens Nødhjælp

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Nørregade 15, 1165 København K

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten.Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab og engagement. Vores partnerskabstilgang sikrer,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere