EU

Samfund

Nye toner: EU-toppen baner vej for statsstøtte

USA’s Inflation Reduction Act har fået svedperlerne frem på de europæiske regeringschefers pander. For at sikre Europas grønne industris konkurrenceevne har de nu besluttet at lempe EU’s statsstøtteregler.

Klima, miljø og energi

Pensionschef: ”Stil flere klimakrav til finansvirksomheder”

Banker, pensionsselskaber og investeringsvirksomheder ser ind i en fremtid, hvor regulering og krav vil tvinge dem i en grønnere retning. I PKA-chef Jon Johnsens øjne skal hverken danske eller europæiske myndigheder være bange for at stramme skruen.

Samfund

Ny klimaaftale faldet på plads: EU strammer op i sit kvotesystem

Endnu flere europæiske virksomheder og brancher får nu loft over sine drivhusgasudledninger i kraft af EU’s nye klimaaftale. EU-medlemmer er blandt andet blevet enige om at omfatte både transport- og byggebranchen i kvotesystemet, ETS.

Samfund

Uklare EU-regler hæmmer bæredygtige investeringer

EU’s regelsæt for bæredygtige investeringer er næsten to år gammelt. Men på grund af upræcise formuleringer opfylder det ikke sit eget mål om øget gennemsigtighed, lyder kritikken. Nu risikerer man, at det koster på både forbrugertilliden og udbuddet af grønne investeringsfonde.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere