Jobopslag

FBSA søger praktikant til udfoldelse af verdensmålene i byggeriet

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA)

byggerietssamfundsansvar.dk/

  • info@byggerietssamfundsansvar.dk
  • 7020 1271
  • BLOX, Indgang C, 3. sal, Bryghuspladsen 8, 1473 København K
Se profil  
Stilling: Praktikant
Ansættelses­forhold: Fuld tid
Ansøgnings­frist: Snarest muligt
Tiltrædelses­dato: 01.08.2021
Geografi: Københavnsområdet
Oprettelses­dato: 26.03.2021
Søg job  

Interesserer du dig for CSR, diversitet og inklusion samt grøn bæredygtighed? Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) søger en praktikant til efteråret 2021, som skal hjælpe med at implementere verdensmålene i byggeriet.

Den danske byggebranche er i rivende udvikling, men står samtidig for 40% af CO2 udledningen og godt 30% af affaldet i Danmark. Det medfører en række alvorlige udfordringer for klima og miljø, som vi sammen må løse for at gøre branchen bæredygtig. Samtidig er der et stort potentiale i at styrke diversiteten i branchen, som pt kun består af 9% kvinder, mens branchen kæmper med mangel på arbejdskraft. Den hårde tone skræmmer ikke kun potentielle kvindelige medarbejdere væk, men også unge mænd, der kalder på medbestemmelse. Det kan give udfordringer med at levere den innovation og nytænkning, som der så kraftigt er brug for, bl.a. for at kunne sikre en grøn omstilling i byggeriet.

FBSA samler godt 100 af byggeriets frontløbere. Sammen tager vi de store udfordringer op, når vi arbejder for at integrere social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed i den danske bygge-, anlægs-, og ejendomsbranche.

I en branche med stigende efterspørgsel på grønne løsninger, og tiltag, som kan sikre ordentlige arbejdsforhold i byggeriet, flere lærepladser og inddragelse af udsatte borgere i byggeprojekter, er der nok at tage fat på. Og vi har brug for hjælp.

Vi tilbyder derfor en praktikantstilling, hvor hovedformålet er at hjælpe os med at omsætte verdensmålene til byggeriet – gennem bl.a. arrangementer, oplysning, projektudvikling og medlemspleje.

Hvad kan vi tilbyde?

Du får indgående viden om bæredygtig udvikling – både socialt, økonomisk og miljømæssigt i byggeriet. Herudover får du bred adgang til netværk i bygge- og anlægsbranchen, da vi arbejder med hele værdikæden: bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører og materialeleverandører, samt studerende på tværs af fagligheder.

Du vil primært indgå i vores nye projekt om diversitet og inklusion på arbejdspladsen, samt koordinering og udvikling af vores tre arbejdsgrupper. Konkret vil du få erfaring med alt fra fundraising, foreningsdrift og projektudvikling til afholdelse af kurser og arrangementer. I 2021 vil følgende indsatser være i fokus i foreningen: Verdensmål på forskellige niveauer, projekter omhandlende cirkulær økonomi, social inklusion og diversitet i byggeriet, samt vores Unge Advisory Board, som skal udfordre vanetænkningen i branchen.

Som praktikant hos FBSA vil du få et stort ansvar og medbestemmelse over opgaverne, samt mulighed for at sætte dit præg på den retning, foreningen skal bevæge sig i.

Du vil blive en del af en flad organisation på havnefronten i København. Vi sidder sammen med Bygherreforeningen i BLOX, så du vil være en del af et kontorfællesskab med 26 dygtige og engagerede kollegaer, hvor vi sætter pris på socialt samvær og fagligt engagement.

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer, at du er i gang med en kandidat i en samfundsfaglig studieretning og generelt har interesse i temaer som diversitet, bæredygtighed, foreningsdrift og byggeri. Erhvervserfaring er et plus, men ikke en nødvendighed.

Du skal være organiseret og kunne manøvrere i et dynamisk miljø med mange forskellige slags opgaver og interessenter. Vi arbejder ofte på tværs af teams, ligesom medlemshåndtering er en vigtig del af arbejdet. Derfor er det vigtigt, at du er udadvendt og glad for at kommunikere – både skriftligt og mundtligt.

Praktikopholdet er som udgangspunkt fuld tid (37 timer/uge) og løber fra start august 2021 til ultimo december 2021. Timetal og den præcise praktikperiode kan aftales nærmere, så det passer med studieforløb og -krav. Praktikopholdet er som udgangspunkt lønnet (svarende til en SU).

Lyder det som noget for dig?

Send en ansøgning og dit CV til info@fbsa.dk hurtigst muligt og senest den 15. maj. Vi afholder løbende samtaler, så skriv hellere til os i dag end i morgen.

Hvis du vil høre mere, er du også velkommen til at kontakte sekretariatschef Christina Schultz på tlf. 61 77 59 17, eller læs mere på www.fbsa.dk.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere