30.11.2016  |  Supply chain

Ferrero anklages for børnearbejde til Kinderæg-produktion

Legetøjet i de små, gule beholdere i Ferreros Kinderæg bliver samlet af rumænske børnefamilier under uhygiejniske forhold. Sådan lyder anklagen fra den britiske avis The Sun.

Den italienske chokoladefabrikant Ferrero bliver anklaget af den britiske avis The Sun for at gøre brug af rumænske børnefamilier til produktion af legetøjet i Kinderæg. Det skriver Jyllands Posten på sin hjemmeside.

Anklagen går på, at legetøjet i de gule æg samles af børnefamilier med børn ned til 6-års alderen, som arbejder i 13-timers vagter til en timeløn på ca. 2 kroner.

The Sun har været i kontakt med en anonym kilde, som fortæller, at den store legetøjsproduktion i private hjem desuden gør, at hygiejnekontrol stort set er umulig.

Læs også: Amnesty: Børnearbejde udbredt i elektronikforsyningskæder

Ferrero oplyser i en pressemeddelelse, at de har indledt en efterforskning og samtidig har afbrudt al samarbejdet med underleverandørerne i de pågældende rumænske regioner, så længe efterforskningen står på.

”Involveringen af børn, uanset om det er direkte eller indirekte er strengt forbudt for alle leverandører i ethvert produktionsled”, skriver Ferrero i meddelelsen.

I USA er Kinderæggene ulovlige netop pga. det lille, gule æg. Man må nemlig ikke gemme ting i mad, som ikke kan spises eller ses udefra.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere