06.11.2015  |  Samfund

Flere grønne job i Danmark

Danmarks Statistik har opgjort antallet af grønne arbejdspladser i Danmark, og der er fremgang både her og i såvel omsætning som eksport i branchen.

Som tidligere omtalt her på CSR.dk, så er Danmarks Statistik (DST) gået i gang med at opbygge et samlet grønt nationalregnskab for Danmark, og som en central del af det arbejde, har organisationen nu opgjort antallet af arbejdspladser inden for forskellige brancher i den grønne sektor i Danmark.

Læs også: Danmark får et grønt regnskab

Samlet når DST frem til, at der i 2014 var knap 59.000 mennesker (omregnet til fuldtidsarbejdspladser) i Danmark, der var beskæftiget med at producere grønne varer og tjenester. Det er en stigning på 900 i forhold til 2013, og i alt udgør beskæftigelsen med grønne varer og tjenester nu 2,8 procent af den samlede beskæftigelse i virksomheder.

DST definerer grønne varer og tjenester som ydelser, der ”… bidrager til, at der enten spares på ressourcer som energi, vand m.m., eller at der direkte sker en beskyttelse af miljøet ved at rense eller reducere fx udledning.”

Næsten halvdelen af de grønne job – 28.500, godt 48 procent – var at finde i industrien, svarende til 11 procent af den samlede beskæftigelse i branchen. Bygge og anlæg samt Renovation og genbrug tegnede sig for yderligere ca. 16.500 årsværk, mens Energiforsyning klemmer sig ind i top seks med omkring 2.000 grønne årsværk.

Også omsætningen i den grønne sektor er steget, fra knap 165 mia. kr. i 2013 til 174 mia. sidste år, og som på beskæftigelsesfronten er det industrien, der trækker hovedparten af læsset.

Det samme gør sig gældende når det kommer til Danmarks grønne eksport, der i 2014 nåede op på 71,6 mia. kr., en stigning på godt 6 mia. i forhold til 2013. 85 procent af eksporten kommer fra industrien, hvor specielt vindmøllesektoren er en væsentlig aktør.

Læs også: Grønne indkøb starter i ledelsen

Den største enkeltpost i den grønne omsætning var sidste år Produktion af el fra fornybare kilder, der omsatte for 86 mia. kr., altså næsten halvdelen af sektorens samlede værdi.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere