10.07.2017  |  Medarbejder

FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Ikke for første og næppe heller for sidste gang er der skudt et initiativ i gang for at få flere kvinder i ledelse i danske virksomheder. Vi halter nemlig bagud og det er et problem for innovation og vækst, siger initiativtagerne.

I en artikel på un.dk, forklarer initiativtagerne det sådan her:

”Ledere skal i dag navigere i en verden, som er mere kompleks end nogensinde før. For at kunne træffe de rigtige beslutninger er det kritisk for virksomheder, at de rummer mange forskellige kompetencer og profiler. Men selvom det er gået fremad de senere år, halter Danmark fortsat bagefter vores nordiske naboer, når det gælder mangfoldighed. Nu går Boston Consulting Group (BCG) og UN Women sammen om et nyt initiativ, Gender Diversity Roundtable Denmark, der skal bidrage til at øge antallet af kvindelige ledere på alle niveauer i organisationer.”    

For at sparke arbejdet i gang har BCG udarbejdet et to-siders whitepaper, som kan downloades fra www.genderdiversity.dk Her kan man bl.a. læse at med de udfordringer virksomhedsledere står over for i dag, så har mangfoldighed aldrig været vigtigere, og at kønsdiversitet er en vigtig løftestang for at skabe mangfoldighed i tænkning og perspektiver i en virksomhed.

Medlemmerne af Gender Diversity Roundtable Denmark

Facilitatorer

Mai-Britt Poulsen, CEO, The Boston Consulting Group Denmark
Asger Ryhl, Nordic Director, UN Women

Virksomheder

Jais Valeur, CEO, Danish Crown  
Thomas Thune Andersen, Chairman, Dong Energy
Malou Aamund, CEO, Google DK
Pernille Erenbjerg, CEO, TDC
Peder Holk Nielsen, CEO, Novozymes

Uddannelsesinstitutioner

Henrik C. Wegener, rektor, KU
Per Holten-Andersen, rektor, CBS
Hanne Leth Andersen, rektor, RUC
Anders Bjarklev, rektor, DTU
Anya Eskildsen, CEO, Niels Brock

Organisationer

Morten M. Hansen, CEO, DIF
Charlotte Rønhof, underdirektør, DI
Kasper Sand Kjær, formand, DUF
Lars Werge Andersen, formand, Dansk Journalistforbund
Henriette Laursen, CEO, KVINFO

 

Dokumentet anerkender, at der er sket fremskridt ift kvinder i ledelsen i Danmark, men at det går for langsom. Men andelen af kvinder i ledelse steg med et procentpoint fra 2006 til 2016 i Danmark, var stigningen på mellem seks og ti procentpoint i samme periode i de øvrige nordiske lande.  

Tid til at finde kuren
Konkret vil Gender Diversity Roundtable samle 15 ledere fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og samfundsorganisationer, hvor de skal finde frem til konkrete værktøjer og løsninger.

“Vi kender diagnosen, men nu er det tid til at finde kuren. Hos UN Women håber vi, at deltagerne i det nye Gender Diversity Roundtable både vil hente inspiration hos hinanden og sammen identificere konkrete initiativer, der de kommende år kan bane vejen for mange flere kvindelige ledere i Danmark”, siger Asger Ryhl, Nordic Director i UN Women på un.dk.

”Vores analyser viser et kæmpe paradoks, nemlig at kvinder gerne vil topledelse, men at virksomhederne overser deres ambitioner og potentiale. Den kløft skal overvindes, ellers taber virksomhederne konkurrencekraft. Derfor er jeg meget begejstret over, at repræsentanter fra førende virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner har sagt ja til sammen med os og UN Women at gå i front og finde konkrete løsninger, der kan åbne døre til ledelsesgangene for flere kvinder” fortæller Mai-Britt Poulsen, partner og managing director af BCG’s danske kontor – også på UN.dk.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere