15.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Forbedret klima og mindre støj til Københavnerne

Indhold fra partner Hvad er dette?

PRESSEMEDDELELSE Scania-renovationslastbilerne i København kører nu på rent biogas. Trafikstøjen er reduceret, og klimaregnskabet forbedret.

Tankstationen på Prags Boulevard i København S har udskiftet naturgas med certificeret biogas. De renovationsbiler, der tanker der i dag, anvender nu rent biobrændstof, som eliminerer CO2-udledningen helt.

Scania leverede de første gasskraldebiler til renovationskørsel i København ved årsskiftet 2013/2014. Kørslen startede med anvendelse af naturgas, som er et fossilt brændstof der, om end i mindre grad end diesel, stadig bidrager negativt til klimaforandringerne.  

Ifølge Energistyrelsen er biogas det mest klimarigtige brændsel i den tunge transport, fordi biogasproduktion både erstatter fossile brændsler i transportsektoren og reducerer udslip fra gyllen på landbrugsmarkerne, der ellers ville udlede både metan- og lattergas. Derfor er biogassens CO2-fortrængning højere end 100% og den fordel har blandt andet været en central årsag til, at Københavns Kommune har valgt at lade hovedparten af hovedstadens skraldebiler overgå til biogas.

Ved skiftet til ren biogas, kan Københavnerne altså nu både glæde sig over et forbedret klimaregnskab og mindre støj, da gasmotorerne er mere lydsvage.

Fakta om Scania Danmark

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.

Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør uddannelse på i alt 26 velplacerede lastbil- og busanlæg jævnt fordelt over hele Danmark.

Scanias integrerede produkter og serviceydelser sikrer kunderne markedets mest omkostningseffektive løsninger for gods- og passagertransport ad landevej samt maksimal oppetid.

Læs mere om Scania på www.scania.com og www.scania.dk

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige. Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere