01.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Fortums indsats fremmer cirkulær økonomi

Indhold fra partner Hvad er dette?

FWS har i starten af 2018 besøgt det nedlagte Holmegaard Glasværk i Fensmark, Næstved Kommune, for at gøre stedet klar til renovering, sikre at nyttige ressourcerne genanvendes og på den måde fremme den cirkulære økonomi.

Efter indsamling på glasværket og dybdegående laboratorieanalyse af komplekse prøver i vores akkrediterede laboratorie har vi vurderet affaldets egenskaber. Den samlede affaldsmængde var 50 tons. Ca. 30 tons eller hele 2/3 dele af affaldet var genanvendeligt og resten blev slutbehandlet i Nyborg. Der er tale om mineralske ressourcer i form af kaolin - bedre kendt som porcelænsjord - fra stedets glasfremstilling og vandrensningsanlæg. Ressourcerne vil blive nyttiggjort til byggeisoleringsmateriale som pladebatts.

Nyt forretningsområde
Fortum Waste Solutions har med opgaven på Holmegaard Glasværk startet et nyt forretningsområde, der ikke kun sørger for, at alt det farlige affald bliver fjernet sikkert og behandlet korrekt, men også slutbehandles til bæredygtige materialer.

”Målet er at reducere mængden af affald og finde nye muligheder for affaldsanvendelse, f.eks. ved at genanvende affaldet som materiale eller energikilde”, fortæller Jonathan Cope, Sales Director i Fortum Waste Solutions.

Vores komplette løsning for farligt affald gør en forskel, fordi den både fjerner miljørisici, optimerer affaldsprocesser og recirkulerer nyttige materialer.

Vi er eksperter i farligt affald og har i snart 50 år hjulpet virksomheder og offentlige myndigheder med at fjerne forureningskilder, så de ikke ender i omgivelserne. Det gør os til en vigtig forudsætning for en cirkulær fremtid, hvor ressourcerne bliver genbrugt og får nyt liv.

For yderligere information

Jonathan Cope, Sales Director, Fortum Waste Solutions A/S,
telefon +45 2182 4316 eller jonathan.cope@fortum.com

Mere fra Fortum Waste Solutions A/S

Fortum Waste Solutions A/S

http://www.fortum.dk/recyclingandwaste

Fortums mission er at engagere virksomheder og samfund i at omstille sig til en renere verden. En verden med mindre CO2-udledning. En verden hvor skadelige stoffer fjernes fra kredsløbet, og hvor værdifulde råstoffer genanvendes i et uendeligt cirkulært kredsløb.  Fortum har globalt ca. 8.000 medarbejdere. 62 % af virksomhedens elproduktion er CO2-…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere