01.05.2018 | Klima, miljø og energi
Fortums indsats fremmer cirkulær økonomi
Indhold fra partner Hvad er dette?
FWS har i starten af 2018 besøgt det nedlagte Holmegaard Glasværk i Fensmark, Næstved Kommune, for at gøre stedet klar til renovering, sikre at nyttige ressourcerne genanvendes og på den måde fremme den cirkulære økonomi.
Efter indsamling på glasværket og dybdegående laboratorieanalyse af komplekse prøver i vores akkrediterede laboratorie har vi vurderet affaldets egenskaber. Den samlede affaldsmængde var 50 tons. Ca. 30 tons eller hele 2/3 dele af affaldet var genanvendeligt og resten blev slutbehandlet i Nyborg. Der er tale om mineralske ressourcer i form af kaolin - bedre kendt som porcelænsjord - fra stedets glasfremstilling og vandrensningsanlæg. Ressourcerne vil blive nyttiggjort til byggeisoleringsmateriale som pladebatts.
Nyt forretningsområde
Fortum Waste Solutions har med opgaven på Holmegaard Glasværk startet et nyt forretningsområde, der ikke kun sørger for, at alt det farlige affald bliver fjernet sikkert og behandlet korrekt, men også slutbehandles til bæredygtige materialer.
”Målet er at reducere mængden af affald og finde nye muligheder for affaldsanvendelse, f.eks. ved at genanvende affaldet som materiale eller energikilde”, fortæller Jonathan Cope, Sales Director i Fortum Waste Solutions.
Vores komplette løsning for farligt affald gør en forskel, fordi den både fjerner miljørisici, optimerer affaldsprocesser og recirkulerer nyttige materialer.
Vi er eksperter i farligt affald og har i snart 50 år hjulpet virksomheder og offentlige myndigheder med at fjerne forureningskilder, så de ikke ender i omgivelserne. Det gør os til en vigtig forudsætning for en cirkulær fremtid, hvor ressourcerne bliver genbrugt og får nyt liv.
For yderligere information
Jonathan Cope, Sales Director, Fortum Waste Solutions A/S,
telefon +45 2182 4316 eller jonathan.cope@fortum.com
Klima, miljø og energi

Fortums nye teknologi til lithiumgenvinding styrker bæredygtigheden og øger efterspørgslen efter elbiler
Det toneangivende europæiske energiselskab, Fortum, har udviklet en ny og effektiv måde at genanvende lithium fra genopladelige batterier, som kan hjælpe med at imødekomme stigningen i efterspørgslen efter elbiler og batterimaterialer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Genbrugsprocesser i storskala skal gøre cirkulær økonomi til den nye norm
I EU genererer vi store mængder af metaller og plastik. I 2050 er ambitionen at dække en meget stor del af behovet for disse materialer ved at genanvende allerede benyttede råmaterialer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Field Service - vi rydder op hos jer
Sikker håndtering af farligt affald er en udfordring for mange virksomheder, laboratorier og uddannelsesinstitutioner. Vi klarer både sortering, emballering, pakning og mærkning af affaldet samt klargøring af de nødvendige transportdokumenter. Lad vores oprydningsteam løse opgaven for jer on-site!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny teknologi løser problem med batterier fra elbiler
Brugte batterier fra elbiler er en udfordring, der vokser i takt med bilernes udbredelse. Finske Fortum, der også er i Danmark, kan med en ny teknologi genanvende over 80 procent af et dødt batteri – inkl. de ressourceknappe metaller i kernen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fortum opkøber Crisolteq med speciale i at genanvende værdifulde batterimetaller
Fortum køber alle aktier i Crisolteq, en finsk vækstvirksomhed der har specialiseret sig i genanvendelse af værdifulde batterimetaller.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Komplekse forureninger: MOPS i miniskala bekræfter bæredygtig teknologi
Fortums MUDP-støttede MOPS-teknologi viser lovende resultater efter miniskala-forsøg gennemført i samarbejde mellem virksomhedens danske og svenske specialister.
Indhold fra partner