Event

Fremtiden for de kommunale sorterings- og genanvendelsesanlæg

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København
Se profil  
Type: Webinar
Start dato: 19.01.2022
Start tidspunkt: 09.30
Sted: DAKOFA og online
Tilmeld  

Hvad skal overvejes - og hvilke regler gælder - hvis man vil selskabsgøre et kommunalt/fælleskommunalt anlæg?

I følge ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi” af 16/6 2020, der står overfor en implementering, hvad angår aftalens målsætning om en stærk dansk genanvendelsessektor, skal de kommunale anlæg til sortering og genanvendelse af affald selskabsgøres senest 1. januar 2024.

Med målet om at skabe en stærk genanvendelsessektor lægges der i lovforslaget op til, at kommunale sorterings- og genanvendelsesanlæg, etableret før 16/6 2020, skal lukkes eller selskabsgøres og kan herefter deltage på markedet i en overgangsperiode på 5 år – det vil sige frem til 1/1 2027.

De kommunale anlæg, der vælger at selskabsgøre, skal i overgangsperioden konkurrere på markedsvilkår og byde på husholdningsaffaldet på lige vilkår med andre private og selskabsgjorte anlæg. Kommunerne vil derfor, ifølge forslaget, ikke have mulighed for at investere i nye kommunale genanvendelsesanlæg. Der er dog mulighed for dispensation, hvis det viser sig, at markedet ikke kan løfte opgaven.

På webinaret vil vi belyse, hvad der set med advokatens briller skal overvejes før en kommune vælger at selskabsgøre, og hvilke muligheder der ligger for disse anlæg. Derudover vil vi se på regelsættet omkring selskaberne og kommunernes pligt til at udbyde det genanvendelige husholdningsaffald.

Deltag og bliv klogere på selskabsgørelse og de rammer, der vil gælde for fremtidens kommunale anlæg, der ønsker at være på markedet. 

Se programmet og tilmeld dig her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere