09.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Fremtidens energinet skal være fleksibelt

Hvis de politiske målsætninger om en klimaneutral energiproduktion skal opfyldes, kræver det at det danske energinet er endog meget fleksibelt – det er de nye energikilder nemlig ikke.

I starten af oktober afholdt Dansk Energi og Dansk Fjernvarme årets store energikonference under overskriften ”Integreret energi”, en overskrift, der på mange måder er meget rammende for fremtidens energinet og -forsyning. De mange scenarier omkring inddragelse af vedvarende energi i stadig større grad kræver nemlig et energisystem, der er bedre integreret og mere fleksibelt end tilfældet er i dag.
”Andelen af vedvarende energi (VE) vil stige voldsomt i fremtiden, og vi skal bruge ressourcer, som ikke er så lette at styre, som vi er vant til. Derfor skal vi være lige så fleksible, som vinden er ufleksibel,” sagde ph.d. Stine Grenaa Jensen, chefkonsulent fra Dansk Energi, ifølge Dansk Fjernvarmes blad, Fjernvarmen.
Fra politisk hold er der, med baggrund i ønsket om en klimaneutral energiproduktion, store ambitioner for andelen af VE i fremtidens forsyningsnet. Ifølge det fælles oplæg fra Dansk Energi og Dansk Fjernvarme skal VE stå for halvdelen af energiproduktionen i 2050, mens andelen for fjernvarmens vedkommende vil være tæt på 100 %.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere