Event

Fremtidens Organisering – Hvordan organiserer vi fremtidens arbejdsplads?

CBS Executive Fonden

cbs-executive.dk

  • info@cbs-executive.dk
  • +45 38 15 60 00
  • Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 14.08.2023
Start tidspunkt: 09:00
Sted: CBS Campus, Dalgas Have, 2000 Frederiksberg
Tilmeld  

Lær af bl.a. Ørsted, Clever, Novo Nordisk, Region Hovedstaden og Slagelse Kommune

FÅ INDSIGT, INSPIRATION OG VÆRKTØJER TIL AT FORSTÅ OG TILPASSE EN TOSIDET ORGANISATION
Mange virksomheder og offentlige myndigheder møder i dag krav og forventninger om høj omstillings- og udviklingshastighed. Det forventes, at organisationen er responsiv og leverer produkter og ydelser, som er up-to-date. Samtidig forventes også forudsigelighed, sikkerhed og faglighed i leverancen. For at imødekomme udviklingskravene vælger mange at implementere nye organiseringsformer, som fx SAFe og Tribes (agil), Teal og Medledelse.

De nye organiseringsformer giver en lang række positive effekter som eksempelvis øget innovationskraft, brugerfokus, medarbejdertilfredshed og hurtigere time-to-market. Men for samtidig at bibeholde sikkerheden i leverancer bibeholdes hierarkiet ofte i vid udstrækning. Det skaber en tosidet, eller dual, organisering.

Formålet med kurset er at give dig indsigt, inspiration og værktøjer til at forstå og tilpasse en tosidet organisation, så den bedre kan honorere forskellige krav og forventninger fra medarbejdere og interessenter. Du kan derfor bruge kurset til at videreudvikle arbejdsformerne i dit eget team eller i hele dit organisatoriske område, eller til at analysere, hvor og hvordan arbejdsformer i den samlede organisation kan og bør tilpasses eller gentænkes.

INDHOLD I FORLØBET
På kurset ser vi nærmere på, hvordan hierarkiske og tværfaglige arbejdsformer fungerer i praksis og kan eksistere på samme tid i forskellige dele af den tosidede organisation, og hvordan de til tider modarbejder hinanden. Det stiller store krav til både ledere og medarbejdere for at få løst opgaverne tilfredsstillende og få samarbejdet til at fungere. I den forbindelse ser vi nærmere på tiltag, der kan forbedre sammenhængskraften i den tosidede organisation.

DET FÅR DU
Igennem kurset får du:

  • Kendskab til klassiske og nyere organiseringsprincipper TQM, Teal, Tribes, SAFe og Medledelse
  • Kendskab til de ledelsesmæssige og kulturelle udfordringer, der kan opstå, når organisationer har eller vælger at implementere forskellige og ofte konkurrerende organiseringsformer
  • Kendskab til konkrete tiltag og værktøjer til at få en tosidet organisation til at fungere i praksis
  • Evnen til at præsentere konkrete forslag til at styrke organiseringen i din egen organisation.

 

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere