18.05.2016  |  Samfund

Genbrugstegnestue ser dagens lys

Byggematerialebutikken Genbyg har udvidet forretningskonceptet med nystartet tegnestue, der i tråd med konceptet bag vil fokusere på genbrugsvarer og egenproduktion.

Ressourceoptimering og en genanvendelsesgrad i nærheden af de 100 procent. Det er den – på papiret – simple idé bag forretningen Genbyg, der med hovedsæde og butik i Kastrup, ikke langt fra Københavns lufthavn, i snart 20 år har solgt brugte byggematerialer og inventar fra bl.a. nedrivnings- og renoveringsprojekter, primært i hovedstadsregionen.

Læs også: Danmark halter efter Sverige i lyskilde-genanvendelse

Senest har folkene bag valgt at udvide forretningskonceptet med tegnestue, der ligesom butikken vil levere bæredygtige design- og indretningsløsninger til såvel private forbrugere som små og store virksomheder. Udgangspunktet er at bevare materialernes oprindelige høje kvalitet og genbruge dem ud fra en vision om at projekterne skal bestå af 90 til 100 procent genbrugte materialer.

”Med den nye tegnestue vil vi gerne være med til at påvirke de måder, vi realiserer og udvikler byggeprojekter på hvad angår design og opførelse, i en mere bæredygtig retning uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er vores styrke, at vi nu både kan udvikle og realisere projekterne uden fordyrende og tidskrævende mellemled”, siger medejer af Genbyg, Jesper Holmberg.

I butikken har man siden starten haft eget værksted, hvor de indkomne materialer bliver behandlet efter behov. Gennem de seneste par år har man løbende udvidet forretningsområdet med egenproducerede produkter af høj kvalitet i et bæredygtigt design, og derfor ser Jesper Holmberg da også tegnestuen som en del af en naturlig udvikling i virksomhedens vækst.

Læs også: Her er vinderne af Byggeriets Klimapriser

Som en af sine første, større opgaver har Genbygs tegnestue netop lagt sidste hånd på byggeriet og indretningen af Cofocos nye restaurant, Väkst, i Sankt Peders Stræde i København. Her har gamle materialer fået nyt liv, blandt andet i et stort indbygget drivhus, der forbinder rummets to etager og sætter rammen for det nordiske køkken og en frodig haveoplevelse midt inde i byen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere