23.04.2012  |  Strategi & ledelse

Indspark: Indspark: Glem ikke det lokale fokus i CSR-arbejdet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Store sociale problemer i vores egen andedam bliver ofte overset, når danske virksomheder prioriterer CSR- og velgørenhedsindsatsen, mener administrerende direktør i Aon Søren Lindbo. Han opfordrer virksomhederne til at tage et lokalt ansvar – uden at afskaffe det globale fokus.

"Der er et yndigt land. Især på denne tid af året, hvor alting spirer af liv og optimismen blomstrer. Velfærdssamfundet ruller der ud af med mange privilegier og muligheder for de fleste. Vi klarer os igennem krisen med opsmøgne ærmer.
Men det yndige land kan også være et synsbedrag.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Under overfladen foregår grusomheder, der bestemt ikke er for sarte sjæle. Som for eksempel, når en nordjysk far begår overgreb på sine ni børn i årevis eller et forældrepar frihedsberøver deres forsvarsløse, handicappede datter under kummerlige forhold. De forfærdelige historier - fra vores egen baghave - vil nærmest ingen ende tage.

Desværre er der mange mennesker, som ikke tager stilling, som ikke ved, som ikke tror, at Danmark rummer tragedier. Vi har nok lettere ved at forstå og agere, når sulten raser i den 3. verden eller tsunamien skyller ind over fjernøsten. Men for mig er det altså tragisk, at et 5-årigt barn bliver seksuelt misbrugt på den anden side af vejen eller, at myndighederne må anbringe otte børn om dagen på institutioner og hos plejefamilier rundt om i landet.

Om Søren Lindbo

Søren Lindbo er administrerende direktør i den danske afdeling af Aon, som er en af verdens største virksomheder inden for forsikringsmægling. Aon har de seneste fem år støttet Børnehjælpsdagen, der hjælper anbragte børn og unge i Danmark.

Alle fortjener hjælp
Nogen vil mene, at det ikke er fair at sidestille en hungersnød i Afrika med et omsorgsvigtet barn i Danmark. Men spørgsmålet er ikke at afgøre hvem, der har det værst - for alt er relativt, og alle fortjener hjælp. Det handler om at synliggøre problemerne inden for vores egne grænser, i vores egen målestok - og erkende et stigende behov for velgørenhed samt CSR-projekter på et nationalt plan. Og det er ikke kun børn, der har det svært. Faktum er, at knapt 250.000 mennesker i Danmark er erklæret fattige, og 28.000 danske kvinder lever med vold i familien. For bare at nævne et par andre eksempler.

I min optik skal danskerne og medierne ud af deres Tornerose-søvn. Uvidenhed er nok ofte årsagen til manglende handling. Men desværre tror jeg også, at der hersker en bred opfattelse af, at det offentlige system samler op på dem, der ikke kan klare sig selv. Vi må dog erkende, at det er et forskønnet billede af virkeligheden. Vi har alle et fælles ansvar for at hjælpe, hvor det er nødvendigt – ligesom det må være naturligt at forvente, at de danskere, der kan selv, tager ansvar for sig selv.

Hjælp lokalt
På torsdag i denne uge markerer Aon Denmark fem års sponsorsamarbejde med Børnehjælpsdagen, der er en landsdækkende hjælpeorganisation. Siden 2007 har Aons ansatte og samarbejdspartnere været med til at støtte tusindvis af anbragte børn i Danmark - og den vigtige indsats fortsætter.

Efter min mening bør enhver borger og virksomhed her i landet overveje et lokalt velgørenhedsinitiativ, som de vil prioritere i deres hverdag - uden nødvendigvis at afskaffe det globale fokus. Hjælp til udsatte samfundsgrupper er med til at sikre vores selvforståelse, værdier, udvikling og ressourcer i fremtidens Danmark; i vores yndige lille land. Når vi kan hjælpe os selv, bliver vi samtidig bedre til at hjælpe andre."

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere