28.05.2018  |  Klima, miljø og energi

God landsindsamling i genbrugte hospitalskitler fra DFD

Indhold fra partner Hvad er dette?

Omkring 4.000 indsamlere var søndag på gaden for at samle ind til Læger uden Grænser. For tredje år i træk skabte De Forenede Dampvaskerier (DFD) genkendelighed hos indsamlerne ved at klæde dem i udtjente hospitalskitler

Søndag iklædte tusindvis af børn og voksne sig genbrugte hospitalskitler fra DFD og gik på gaden og samlede ind til Læger Uden Grænser. En landsindsamling, som skal sikre akut medicinsk nødhjælp til blandt andet syge i DR Congo, hvor et udbrud af den frygtede ebola-sygdom i øjeblikket raser.

Indsatsen fra de omkring 4000 indsamlere var en succes, og gav omkring 4,7 millioner kroner, som forventes at stige til 5 millioner kroner, når det endelige resultat gøres op.  Resultatet kommer dermed til at ligge på samme niveau som ved sidste års landsindsamling.

Og det er ikke tilfældigt at det er muligt at gentage succesen fra sidste år, mener en af indsamlerne.

”Jeg samlede også ind sidste år, og da havde jeg også kittel på. Jeg sagde til min ven, da vi var på vej over efter vores indsamlingsbøsser, at jeg virkelig håbede, at vi kunne få en lægekittel på igen i år, og det kunne vi heldigvis,” siger Tommy Petersen, som politiker for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

For der er noget ved det at samle ind for Læger Uden Grænser i en udtjent hospitalskittel. Tommy Petersen var ude at samle ind med sin gode ven, Bryan Rice, og de bor begge på Islands Brygge og er kendte ansigter i lokalsamfundet. Det folk dog bed mærke i, når de tog i mod de to indsamlere var, at her stod to ”læger” i kitler.

”Vi fik virkelig mange gode snakke med folk, netop fordi vi havde de her kitler på. Vi oplevede virkelig en tillid. Derfor fik vi fortalt om Læger Uden Grænser, og det store arbejde, de gør ude i verden. Folk ser kitlen og får med det samme de mange positive associationer og den seriøsitet, der er omkring sundhedspersonalet, og derfor er de virkelig søde til at donere. Og så er Læger Uden Grænser jo virkelig også en taknemmelig og god sag at samle ind for,” vurderer Tommy Petersen.

Og det her med, at indsamlerne møder glade og positive mennesker, når de stemmer dørklokker, er noget, Læger Uden Grænser generelt hører fra de folk, de sender på gaden til landsindsamlingen.

”De indsamlere, som jeg har talt med, som er kommet tilbage fra deres rute, fortæller, at de er blevet taget rigtig godt og positivt i mod. Det er jeg rigtig glad for at høre”, siger Læger uden Grænsers direktør, Jesper Brix og fortsætter;

 ”Det har været dejligt at se, hvordan så mange i Danmark har gjort tanke til handling og støttet vores arbejde ude i verden. Særligt i den situation vi står i lige nu med udbruddet af ebola i DR Congo.”

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

Som markedsledende servicevirksomhed inden for tekstil- og logistikløsninger, støtter vi vores kunder med specialiseret rådgivning, innovative løsninger og pålidelig service.Vask og logistik er i sagens natur miljøbelastende, og derfor bærer vi hos De Forenede Dampvaskerier et særligt ansvar. Der er både holdning og handling bag miljøhensyn, og vores forretningsgrundlag bygger på bæredygtig innova…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere