17.03.2016  |  Klima, miljø og energi

Indspark: Grøn energi skal være billigere end sort

Grøn energi skal være billigere end sort, så det grønne bliver det naturlige og rationelle valg.

Vi ønsker at bidrage til at skabe en verden med 100% uafhængig, grøn energi. En verden, hvor mennesker har et sundt og godt liv og muligheden for at udvikle sig uden at skulle bekymre sig om, at deres forbrug af energi gør skade på kloden. For at vi kan nå dertil, skal grøn energi være billigere end sort energi, så det bliver det naturlige og rationelle valg.

Havvind skal ned i pris
El produceret fra landvindmøller er i dag billigere end el produceret på kul- og gasfyrede kraftværker. Det er vores mål, at havvind skal følge den samme udvikling, og at grøn energi fra havvind inden for det næste årti skal blive billigere end energi fra fossile energikilder, når man indregner omkostningerne ved de klimaskadelige effekter af CO2-udledningen. Det er derfor meget opløftende, at COP21 endte med en politisk bindende aftale, som nu sætter en fælles, global retning for en fortsat grøn omstilling og reduktion af CO2-udledningen.

Vores strategiske retning
Vores mission er at udvikle og tilbyde energisystemer, der er grønne, uafhængige og økonomisk bæredygtige ved at opføre havvind, ombygge vores kraftværker til bæredygtig biomasse og hjælpe vores kunder til øget energieffektivitet. Inden for disse områder har vi stærke kompetencer, som vi bruger til at skabe værdi og til at gøre samfundet grønnere. Mens vi omstiller til grøn energi, producerer vi fortsat olie og gas, så samfundet kan få den energi, det behøver. Det gør også Europa mindre afhængigt af at importere fossile brændsler.
 


Vi går på arbejde hver dag for at bidrage til at bevare en beboelig planet med et velfungerende økosystem til glæde for fremtidige generationer. De menneskelige og finansielle omkostninger ved CO2-udledning er allerede alvorlige. Det er nødvendigt med handling, innovation og skalerbare løsninger. Det vil vi gerne bidrage til.
 

Du kan læse mere om DONG Energy’s grønne omstilling i bæredygtighedsrapporten 2015, DONG Energy i samfundet.

Mere fra Henrik

Henrik Poulsen

CEO

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere