02.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Grønt samarbejde sikrer vindmøllestrøm til 2.500 husstande

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks Naturfredningsforening har i samarbejde med energiselskabet SEAS-NVE sikret grøn strøm til deres kunder. Søndag kunne selskabets klimafond indvie den første vindmølle.

Hvordan sikrer man, at der kommer grøn strøm ud af stikkontakten? Det korte svar er, at det gør man ikke. Og så alligevel.

Danmarks Naturfredningsforening har sammen med Energiselskabet udviklet en klimafond, der skal sikre klimaneutraliseret strøm til selskabets kunder. Ved at investere i ny vedvarende energikilder for de ekstra penge, som kunderne betaler for klimaneutral strøm, sikrer man, at pengene rent faktisk også går til miljøvenlig strøm.

Søndag kunne klimafonden så indvie sin første vindmølle i Store Røttinge på Sjælland. Den nye mølle skal producere strøm til 2.500 husstande om året, og er dermed både en gevinst for klimaet og for el-kunder, der vil være sikre på, at de køber klimaneutral strøm.

- El-systemet giver ikke mulighed for at sige, jeg vil have min strøm fra en bestemt vindmølle eller kulkraftværk. I stedet har vi så udviklet en løsning, hvor pengene kommer ind i en klimafond, der sikrer, at der kommer mere vedvarende energi, siger Lone Gudiksen Møller, Markedschef i Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening og SEAS NVE har gennem flere år arbejdet for at udvikle det klimaneutraliserende produkt, og indtil videre har godt 10.000 kunder hos SEAS NVE valgt at købe klimavenlig strøm.

- Vi er glade for, at vi kan bidrage med at finde løsninger, der giver en reel klimagevinst og hjælper med at nedbringe det danske CO2-udslip. Hvis vi skal i mål, så er både politikere, borgere, organisationer og virksomheder nødt til at arbejde sammen, og det her er et eksempel på, at vi kan skabe resultater ved at hjælpe hinanden med viden og reel handling, siger Lone Gudiksen Møller.

Den nye vindmølle er i øvrigt placeret efter Danmarks Naturfredningsforenings vindmøllepolitik.

Læs mere: Klik her

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere