30.10.2014  |  Kommunikation

Grøn omstilling kræver synlighed fra kommuner

Hvis Danmark skal udvikle sig på et bæredygtigt grundlag, kræver det, at kommunerne spiller en central rolle. Det var budskabet på årets Green Cities-konference.

På den årlige Green Cities-konferece, som for nylig foregik i Allerød, blev der sat fokus på kommunernes rolle i forbindelse med bæredygtighed og grøn omstilling. Hovedbudskabet var, at kommunerne skal spille én af nøglerollerne, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Det skriver greencities.dk.

”Det er lokalt tingene sker. Mit væsentligste budskab i dag er, at bæredygtig udvikling primært realiseres gennem dialog og partnerskaber med de private virksomheder og med kommunerne i en helt central rolle. Græsrødderne kan ikke alene drive den bæredygtige udvikling, som vi så det tilbage i 70’erne”, sagde Claus Torp, vicedirektør i Miljøstyrelsen, på konferencen.

Læs også: Grøn omstilling gennem partnerskaber

Ifølge Claus Torp har de seneste 30 års miljøindsats givet fine resultater. Konferencens anden oplægsholder Susanne Krawack, som er direktør i tænketanken Concito, efterspurgte på Green Cities-konferencen flere incitamenter og mere håndfast lovgivning for at understøtte reduktionen af CO2-udledningen.

Ligesom Claus Torp tilkendegav Susanne Krawack på konferencen, at kommunerne kan gøre en forskel:

”Kommunerne har en stor magt i gennem et milliardstort samlet indkøbsbudget. Jeg ved, at I er mange, der arbejder meget bevidst med grønne indkøb, men der er også mange, der overser de oplagte muligheder her”, sagde Susanne Krawack.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere