08.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Guld til grøn fødeafdeling på Slagelse Sygehus

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sampension har fået en ’Guld certificering’ fra Green Building Council Denmark for opførelsen af Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling høj kvalitet inden for miljømæssig og sociale parametre.

Sampension har fået en ’Guld certificering’ fra Green Building Council Denmark for opførelsen af Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling mv. Tilbygningen på knap 20.000 kvadratmeter rummer fødeafdeling, børne- og ungeafdeling samt tre etager til medicinske patienter og blev afleveret planmæssigt og på budget til Region Sjælland 1. februar 2018. De første patienter forventes at rykke ind 1. maj.

Byggeriet er vurderet på en række parametre – blandt andet miljø- og social kvalitet – og har opnået en ’Guld certificering’ fra Green Building Council Denmark. Byggeriet har fået foretaget en livscyklusvurdering i forhold til miljøpåvirkninger og primærenergi, og drikkevandsforbrug og spildevandsudledning.

OPP-konsortiet bag projektet består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension.

Udbygningen er en del af moderniseringen af Slagelse Sygehus, som er et af regionens fire akutsygehuse, og således flytter gynækologi, fødsler og børneafdeling fra Næstved til Slagelse i år. Samtidig flytter de medicinske afdelinger ud af de ældste bygninger på Slagelse Sygehus og ind i den moderne sengebygning.

Baseret på brugerinddragelse

Projektet er skabt i et tæt samarbejde mellem OPP-konsortiet, Slagelse Sygehus og Region Sjælland, der gennem hele processen i fællesskab har besluttet, hvordan bygningerne kunne designes og opføres, så de fremtidige omkostninger til drift og vedligeholdelse bliver så lave som muligt, og forventningerne til byggeriets udtryk og kvalitet blev indfriet.

Inden byggeriet gik i gang har læger, sygeplejersker og jordemødre haft mulighed for at give deres input til, hvordan de bedste arbejdsbetingelser og rammer for et godt patientforløb kunne skabes.

Mere fra Sampension

Sampension

https://www.sampension.dk

Sampension er Danmarks tredjestørste pensionsforvalter. Vi er et kundeejet fællesskab med omkring 300.000 kunder, der årligt indbetaler mere end 10 mia. kr. Udover Sampension Liv tæller fællesskabet Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger ligesom ingeniørkassen ISP kommer ind 1/7 2019. Vi er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere