Event

Hjælp os med at udforske havets biodiversitet

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø
Se profil  
Type: Mærkedag
Start dato: 29.09.2019
Start tidspunkt: Dagsarrangement
Sted: Danmark
Tilmeld  

Med projektet HavBlitz kan du som DN-medlem hjælpe Danmarks Naturfredningsforening og forskere på Aarhus Universitet med at kortlægge havets biodiversitet i Danmark.

Vi søger 200 medlemmer til at tage vandprøver i hele landet d. 29 september. Vandprøverne vil blive undersøgt for miljø-DNA som er små molekyler, der efterlades i havet af blandt andet dyr og alger. Dermed kan forskerne med bare en vandprøve se hvilke fiskearter, der er i havet omkring dig.

Resultaterne vil blive offentliggjort her på havblitz.dk, så du og resten af Danmark kan blive klogere på, hvad der gemmer sig under overfladen.

Klik her for at se Danmarks Naturfredningsforenings video om arrangementet. 

Information om prøvetagningen

Frem mod den 29. september får du en række informationer tilsendt, som vil forberede dig på at tage din vandprøve. Du vil blandt andet få en instruktionsvideo, hvor Sune Agersnap fra Aarhus Universitet tager dig igennem hele processen for vandprøvetagningen.

I september vil du modtage en pakke med posten der indeholder alt, hvad du skal bruge til din prøvetagning.

Find din lokalitet
Der er 100 lokaliteter fordelt langs de danske kyster, hvor du har mulighed for at tage en vandprøve. På kortet kan du se, hvilke lokaliteter, der endnu mangler frivillige, samt deres navne. Navnet på din ønskede lokalitet skal du bruge ved tilmeldingen via dette link.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere