26.03.2013  |  Supply chain

H&M offentliggør liste over leverandører

Efter et 2012 hvor H&M blev kritiseret for at benytte cambodjanske leverandører med underbetalte tekstilarbejdere på lønningslisten, har den svenske modekoncern nu valgt at gøre en komplet liste over virksomhedens leverandører tilgængelig.

I forbindelse med offentliggørelsen af CSR-rapporten ”Conscious Actions” har H&M valgt at gøre en liste over virksomhedens leverandører offentligt tilgængelig. Listen omfatter cirka 95 procent af den totale vareproduktion.

”Vores kunder skal kunne føle sig sikre på, at alt det, de køber fra H&M, er designet, produceret og behandlet med respekt for mennesker og miljø”, siger Koncernchef i H&M Karl-Johan Persson om initiativet.

Ifølge H&M ligger der et langt forarbejde bag offentliggørelsen af listen. Blandt andet med at opbygge stærke og strategiske bånd til leverandørerne, så navnene på fabrikkerne og deres geografiske placering kan offentliggøres uden at skele til konkurrencen om den bedste produktionskapacitet i modeindustrien.

Dokumentar afslørede slavelignende forhold
Initiativet kommer efter at H&M i 2012 røg ind i en voldsom mediestorm, da det svenske dokumentarprogram "Kalla Fakta" afslørede, at lønnen hos visse af H&Ms cambodjanske underleverandører lå under 2.5 kroner i timen.  Programmet beskrev blandt andet, hvordan arbejderne på fabrikkerne led af underernæring og boede under kummerlige forhold.

Læs også: H&M indkaldt til møde om arbejdsforhold

H&M afviste dog at være ansvarlig for forholdene, og har altså nu taget initiativ til at skabe transparens om, hvilke leverandører koncernen benytter.

Respekt fra NGOer
Den nu offentliggjorte leverandørliste har vakt glæde hos flere NGOer. Blandt andet det verdensomspændende initiativ Clean Clothes Campaign.

”Det lykkedes! Efter mange års kampagne for at få firmaer som blandt andet det svenske H&M til at offentliggøre deres leverandørlister, er det nu sket.
Tillykke H&M, I er blandt de første. Nu skal vi have resten af modefirmaerne med,” skriver Clean Clothes Campaign Danmark på sin facebook-profil.

Listen er tilgængelig her.  

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere