02.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Holland anker dom om at mindske CO2-udslip

Tilbage i juni blev den hollandske stat dømt til at mindske landets CO2-udslip hurtigere end planlagt, men den dom har regeringen nu anket. Det møder kritik fra bl.a. Greenpeace.

Det gav en del opmærksomhed, da en dommer i den hollandske regeringsby Den Haag i slutningen af juni i år dømte staten til at skrue op for tempoet i forhold til den reduktion i landets CO2-udslip, man havde meldt ud. Sagen blev anlagt af miljøfonden Urgenda på vegne af 900 hollandske borgere, der stævnede staten for ikke at beskytte dem tilstrækkeligt mod konsekvenserne af klimaforandringerne.

Læs også: Dansk Energi: Bekymring frem mod COP21

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge dommen skal Holland, der i første halvår af 2014 havde et rekordstort forbrug af kul, reducere sit CO2-udslip med 25 procent under 1990-niveauet i 2020. Inden dommen lød ambitionen på 17 procent.

Den dom har den hollandske stat nu valgt at anke, skriver energiwatch.dk, og det vækker harme hos miljøorganisationen Greenpeace, der kalder anken skuffende, specielt i forhold til timingen frem mod COP21 i Paris til december.

På den store klimakonference i den franske hovedstad vil hollænderne således, ifølge Greenpeace, have sat sig selv i en situation, hvor de ikke kan tillade sig at stille krav til andre nationer. Ligeledes vil tulipannationen selv mangle forhandlingsballast i forhold til eksempelvis de andre lande i Vesteuropa, som landet halter efter på klimafronten, da man i investeringerne i vedvarende energi under finanskrisen.

Læs også: Australien vil skære en fjerdedel af sit CO2-udslip

Omkring halvdelen af Hollands areal ligger mindre end én meter over havets overflade, og 38 procent ligger under, hvilket gør landet til et af de mest udsatte i Europa, når det kommer til stigende vandstande i verdenshavene, større storme, kraftigere regnskyl og lignende klimafænomener.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere