01.03.2018  |  Samfund

Hollandsk supermarked får verdens første plastikfrie afdeling

Supermarkedskæden Ekoplaza åbner verdens første plastikfrie afdeling i Amsterdam, hvor forbrugerne kan købe mere end 700 produkter uden plastikemballage.

Et supermarked i Holland vil gøre det lettere for planeten og dets forbrugere at undgå at bidrage til de store bunker af plastikaffald, der bliver genereret hver eneste dag verden over.

Det er højkvalitetskæden Ekoplaza, som introducerer verdens første plastikfrie afdeling i en af sine butikker i Amsterdam, skriver nytimes.com.

Her kan kunderne finde dagligvarer, snacks og diverse – men ikke en flig af plastik. Varerne er nemlig pakket ind i kompostérbare biomaterialer eller glas, metal og pap.

Læs også: Mere end 200 nationer vil eliminere plastforurening i havene 

Sian Sutherland, grundlægger af A Plastic Planet, en interesseorganisation, der har været med til at promovere konceptet, udtaler til NY Times at det er ”en milepæl for den globale kamp mod plastforurening”.

Den plastikfrie del af butikken tilbyder omtrent 700 varer, heriblandt kød, saucer, morgenmadsprodukter, yoghurt og chokolade.

”Det er ikke bare et marketingtrick, det er noget, vi har arbejdet på i årevis,” siger Ekoplazas adm. direktør, Erik Does, i et interview.

Åbningen af supermarkedets plastfri afdeling kommer i forlængelse af visionen om at forbyde plastik, eller i det mindste gøre mere af det genanvendeligt, verden over, skriver nytimes.com.

I Holland blev gratis plastikposer forbudt for to år siden, efter at et EU-direktiv for at udfase dem blev vedtaget i 2015. På det tidspunkt brugte landets omkring 17 millioner indbyggere næsten tre milliarder poser hvert år, hvoraf de fleste endte direkte i skraldespanden.

Ekoplaza har lovet at udvide det plastfri initiativ til alle sine 74 butikker inden årets udgang.

-JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere