31.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Hvordan kan en kommune arbejde med cirkulær økonomi?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ønsker din kommune at arbejde mere med cirkulær økonomi, eller ønsker I blot at blive klogere på, hvordan andre kommuner arbejder med konceptet? Så kan du hente inspiration i en ny case-samling, som viser 16 best-practice eksempler fra hele verden.

Et nyt forskningsprojekt har kortlagt 16 forskellige projekter, hvor kommuner arbejder med cirkulær økonomi. De 16 cases er enten igangsat eller støttet af en kommune, som en del af arbejdet med at integrere den cirkulære økonomi i byerne. Fælles for case-studierne er, at rapportens forfattere anser dem for værende på et udviklingsniveau, så de kan implementeres i andre kommuner. Der er bl.a. eksempler på regulering, som fremmer genbrug og genanvendelse af byggematerialer ifm. en nedrivningsproces, udbud med fokus på innovation og kreativitet frem for pris samt et helt shoppingcenter for genbrugte effekter.

Ud over, at eksempelsamlingen giver et spændene indblik i forskellige kommuners eksempler, bringer forfatterne bag forskningsprojektet også en række anbefalinger, der kan samles under følgende fire hovedtemaer:

  • Anerkendelse og udnyttelse af kommunens eget rum for indflydelse
  • Tilpasning til den lokale kontekst og kultur
  • Integrering af løsninger på system-niveau
  • Intern uddannelse

Du kan finde case-samlingen her

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere