23.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Indspark: Hvorfor bliver B2B en vigtig del af et mere bæredygtigt fokus?

Bæredygtig udvikling er næste ret på tallerken, hvis man som virksomhed vil kunne tilbyde et attraktivt menukort Greenlight Aarhus er allerede i fuld gang og sætter smag på bæredygtighed ved at uddele smagsprøver til årets event d. 29.3-3.4 2022.

Bæredygtig udvikling spiller en stor rolle for samfund, unioner, individer og virksomheder. Alle taler om det, flere handler på det. Men hvordan får vi flere virksomheder til at handle på en grøn omstilling?

Bæredygtighed skal efterhånden forstås som en integreret del af en daglig virksomhedsdrift på alle niveauer i organisationen. Mange virksomheder har fået øjnene op for nødvendigheden af at gøre bæredygtighed til en integreret del af organisationen, men det kan være lettere sagt end gjort.

Sidste uge kom vi her på CSR.dk med et bud på fem benspænd, der står i vejen for, at man som virksomhed tør tage skridtet og handle på en grøn omstilling. 

Greenlight Aarhus har et bud på, hvordan man som virksomhed finder inspiration og eventuelle sparringspartnere til at sætte gang i en grøn omstilling - det er et årligt by-event dedikeret til bæredygtighed. 

I år har de organiseret et andet fokus, nemlig at dele eventet i B2B, og B2C. Virksomheder og erhvervsdrivende skal have lige mulighed for at udnytte eventet og finde løsninger til en skala, der passer på et niveau som virksomheder kan være med på. Det er for at vise, at virksomheder kan sætte sig en ny forståelse af deres egen handlingshorisont, og hvordan de kan gøre bæredygtighedetikken til en officiel del af deres overordnede politik. (kilde: Arler et al.)

Greenlight giver erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kultur- og foreningsliv, offentlige organisationer samt borgere mulighed for at udvikle, afprøve og vise deres løsninger og handlinger i et visionært event. Eventet rører ved, bevidstgør og samler alle interessenter i Aarhus og omegn om bæredygtig praksis i byen og verden. Det gør de ved at have tilknyttet en masse frivillige omstillere til at belyse, hvordan de arbejder med den bæredygtige agenda. Her er det konkrete handlinger der er i fokus, som kan være behjælpelige for andre på deres videre rejse. (kilde: Greenlight Aarhus)

Overordnet handler det om at samles til et event i bæredygtighedens tegn, og netop omsætte al den viden man har om bæredygtighed til handling, så det kan inspirere andre til at komme i gang med eller videre på deres bæredygtige rejse.

GreenTalks 

Og netop konkrete handlinger er i fokus, når Voresbæredygtighed.dk deltager med sit eget event til Greenlight Aarhus. Her vil  der være mulighed for at høre tre spændende fortællinger fra organisationer, der alle arbejder ambitiøst med bæredygtighed.

Vi får besøg af Bent Hübertz fra KLS Pureprint, der fortæller om, hvordan de som trykkeri  har været igennem en total omstilling af virksomheden. 

Og så kommer Signe Simonsen fra Race For Oceans Foundation og fortæller om, hvordan de mobiliserer fællesskaber om verdensmål 14 - livet i havet, både nationalt og globalt. 

Endelig kan man møde Bo Bach Boddum fra Re-Zip, der fortæller om, hvordan deres cirkulære emballagekoncept til e-handlen tager kampen op mod affald fra engangsemballage. 

Alle samtalerne har til formål at give andre virksomheder indblik i, hvordan man konkret og ambitiøst kan gøre bæredygtighedetikken til en officiel del af deres overordnede politik, uden at gå på kompromis med virksomhedens DNA.

GreenTalks finder sted i Ridehuset i Aarhus Onsdag d. 30/3-2022 kl. 12.30-13.45.

Sammen hjælper Greenlight Aarhus, Voresbæredygtighed.dk og mange andre virksomheder hinanden med at gøre de bæredygtige valg endnu mere indlysende.

Mere fra Marie

Marie Bergh Lødrup

Rådgiver

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere