10.06.2021  |  Klima, miljø og energi

Hvorfor ny ISO 45003 guideline?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den internationale standard for arbejdsmiljøledelse, ISO 45001, får i 2021 følgeskab af den nye ISO 45003 guideline.

Den internationale standard for arbejdsmiljøledelse, ISO 45001, får i 2021 følgeskab af den nye ISO 45003 guideline, som beskriver forventningerne til håndtering af trivsel og psykisk arbejdsmiljø i et arbejdsmiljøledelsessystem opbygget efter ISO 45001.

ISO 45003 guidelinen for håndtering af trivsel og psykisk arbejdsmiljø har særligt fokus på den forebyggende indsats, som vil øge trivsel og arbejdsglæde hos medarbejdere samt minimere omkostninger til behandling af dårligt psykisk arbejdsmiljø.

"Vi ved, at der er en sammenhæng mellem trivsel og arbejdsglæde samt det at løse en kerneopgave godt og effektivt. Virksomhedernes arbejde med trivsel og psykisk arbejdsmiljø har derfor i sidste ende en positiv effekt på bundlinjen, da der er lighed mellem medarbejders trivsel, engagement og nærvær.

Derfor er det utrolig vigtigt, at virksomhederne arbejder fokuseret og forebyggende i forhold til at fremme trivsel og et godt psykisk arbejdsmiljø, og det vil den nye ISO 45003 guideline hjælpe med," fortæller Ilse Just, Seniorkonsulent & Lead Auditor, med stor enighed fra Lars Vestergaard Jensen, Business Developer & Lead Auditor:

"Som deltager i arbejdet med udviklingen af den nye guideline, er jeg overbevist om, at ISO 45003 vil give inspiration til at skabe arbejdsglæde og trivsel hos virksomheder, der er motiveret for at arbejde mere forebyggende med trivsel og psykisk arbejdsmiljø," fortæller han.

Både Ilse og Lars ser frem til at præsentere indholdet af ISO 45003 guidelinen, hvordan du implementerer guidelinen i din virksomhed, og hvordan du gennemfører interne audits af trivsel og psykisk arbejdsmiljø, på vores 3 nye kurser om ISO 45003:

Mere fra Bureau Veritas

Bureau Veritas

www.bureauveritas.dk

Bureau Veritas dokumenterer din indsats inden for CSR. Styrk din systematik gennem inspektioner, certificering og rådgivning.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere