28.04.2016  |  Kommunikation

Indspark: I lære hos Dansk Supermarked

Som direktør i DIEH samarbejder jeg med mange virksomheder og organisationer. Da jeg ønsker at opnå bedre forståelse for deres hverdag og deres arbejde med forretningsdrevet CSR, har jeg besluttet mig for at komme i praktik. Første stop Dansk Supermarked

Jeg har besluttet mig for, at lære mere om forretningsdrevet CSR og derfor jeg er nu på vej i praktik hos et medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel, Dansk Supermarked. Det er mange år siden jeg sidst har været i praktik og så vidt jeg erindrer var det vist som 14-årig i en bagerforretning i Ballerup. Og jeg forventer, at praktikken hos Dansk Supermarked bliver af en anden karakter end da jeg stod i bagerbutikken og solgte brød og kage. Selvom oplevelsen den gang var en helt anden end den jeg går i møde så genkender jeg alligevel følelsen.

CSR landskabet i Dansk Supermarked
Jeg glæder mig til at blive klogere på, hvordan en stor detailvirksomhed som Dansk Supermarked håndterer alle de udfordringer og muligheder der byder sig i CSR arbejdet inden for blandt andet fødevaresektoren. Det er med et personligt engagement, at jeg ”træder over på den anden side” efter at have arbejdet i NGO verdenen i mange år. Den gang var virksomhederne nogen vi kiggede nærmere efter i sømmene, testede, kritiserede, holdt møder med, men sjældent besøgte. Jeg sidder her i toget mod Jylland, hvor Dansk Super Marked har hovedsæde, listen af spørgsmål trænger sig på.

Hvor langt bagud i leverandørkæden formål Dansk Supermarked at arbejde for at sikre deres ansvar?

Inden for hvilke områder oplever de et pres for at prioritere deres CSR arbejde – er det kunderne, ledelsen, medarbejderne, politikerne der presser på?

Er Dansk Supermarked mon optaget af FNs nye bæredygtighedsmål og hvordan forholder de sig til dem?

Inden for hvilke områder har Dansk Supermarked haft størst succes inden for deres CSR arbejde og hvad med partnerskaber?

Forude venter et par spændende dage hos Dansk Supermarked, som har taget imod mit praktikønske med stor åbenhed. Jeg ser frem til at opnå en bredere forståelse for virksomhedens arbejde med forretningsdrevet CSR og deler gerne ud af min erfaring. Jeg vender tilbage.

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere