21.12.2018  |  Samfund

I mål med nye rapporteringskrav for samfundsansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Årets julegave fra Erhvervsstyrelsen ligger muligvis ikke øverst på ønskelisten. Det er nemlig fra rapporteringsåret 2018, at de nye krav til CSR-rapportering gør redegørelsens omfang bredere for samtlige virksomheder i regnskabsklasse store C og D. Men fortvivl ej: Mangler din virksomhed støtte eller rådgivning i forhold til at implementere ændringerne, står KPMG klar til at hjælpe.

2018 har budt på skærpede krav til rapportering under regnskabslovens § 99 a, der omhandler samfundsansvar, og det har betydning for, hvordan virksomheden beskriver deres C02-aftryk, antikorruption og bestikkelse og deres hensyn til menneskerettigheder og sociale og medarbejderansvar.

Fra regnskabsåret, der begyndte 1. januar 2018, er opdateringerne i årsregnskabsloven fuldt implementeret, hvilket betyder, at alle store danske virksomheder, både regnskabsklasse D og store C, nu er omfattet af de samme krav til den lovpligtige 'redegørelse for samfundsansvar'.

Kravene indeholder stadig en generel CSR-politik samt hensyn til klima- og miljøpåvirkning, menneskerettigheder og, som noget nyt, hensyn til anti-korruption, bestikkelse og sociale og medarbejderforhold.

Virksomhederne skal beskrive, hvordan hver enkelt politik omsættes i praksis, og hvilke potentielle risici og resultater, der kan være. Derudover skal der være en beskrivelse af virksomhedens forretningsmodel, en beskrivelse af due diligence-processer for hvert påkrævet område (såfremt de er implementeret) og beskrivelse af ikke-finansielle nøglepræstationsindikatorer (KPI’er) (såfremt de er implementeret).

Det er vigtigt, at virksomheder holder sig ajour med lovkrav til rapportering for samfundsansvar. Erhvervsstyrelsen har nemlig sendt et forslag til en række yderligere ændringer til årsregnskabsloven i høring i Folketinget. Ændringerne er vedtaget den 20. december 2018. De forventes at træde i kraft den 1. juli 2019 og få virkning for regnskabsår, der begynder den 1. januar 2020 eller senere.

Har jeres virksomhed brug for rådgivning til at komme i mål med de opdaterede lovkrav? I KPMG kan vi tjekke jeres compliance-niveau i forhold til lovkravene. KPMG har lavet en compliance-pakke, der består af tre kategorier, så vi kan tilgodese netop jeres behov.

Compliance-pakkernes tre kategorier er oplæg til, hvordan KPMG kan rådgive jeres virksomhed bedst muligt. For eksempel er det muligt at få gennemlæst redegørelsen for samfundsansvar med henblik på at sikre overholdelse af lovkravene. Det kan være, I ønsker at få en dialog om, hvordan I kan bruge lovkravene som løftestang til at understøtte jeres CSR-strategi og skabe merværdi i forretningen. Uanset jeres ambitionsniveau, skræddersyr vi vores rådgivning, så den passer jer.

Se vores compliance-pakker her, og kontakt os for en uforpligtende snak.

Tags: KPMG

Denne artikel er en del af temaet I fokus: compliance

Mere fra KPMG

KPMG

http://bit.ly/KPMG_CSR

I dag er det i stigende grad vigtigt for virksomheder at forholde sige til miljømæssige og sociale udfordringer. For en virksomheds succes defineres ikke længere kun ud fra den profit, den skaber, men også ved at være i front med CSR-arbejde.I KPMG følger vi udviklingen af internationale og nationale trends og lovkrav tæt. Vi støtter virksomheder i at leve op til nationale og internationale CSR-kr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere