27.10.2016  |  Klima, miljø og energi

IEA opjusterer forventningerne til vedvarende energi

Takket være stærk politisk støtte og markant lavere omkostninger hæver IEA nu sin prognose for væksten inden for vedvarende energi.

IEA, The International Energy Agency, vælger nu at sætte barrieren for vækst endnu højere, når det kommer til vedvarende energi i løbet af de kommende fem år. Det skyldes bl.a., at den politiske støtte fra en række nøglelande såsom USA og Kina er højere end nogensinde, og at omkostningerne til vedvarende energi er faldet og falder markant, skriver IEA på sin hjemmeside.

Læs også: Fart på den vedvarende energi i UK

Den positive vækstmelding bringer IEA i sin ’Medium-Term Renewable Market Report’. Ifølge energiagenturet vil vedvarende energi vokse hele 13 procent mere mellem 2015 og 2021, end prognosen for sidste år foreskrev. Desuden er det forventningen, at bl.a. omkostningerne til solcelleanlæg vil falde med en fjerdel.

2015 var et godt år for vedvarende energi
Sidste år var intet mindre end et skelsættende år for vedvarende energi, som udgjorde mere end halvdelen af klodens forbrug af nye energikilder.

Ca. en halv million solcellepaneler blev dagligt installeret på verdensplan, mens Kina satte to vindmøller i drift i timen.

”Vi er vidner til en transformation af de globale energimarkeder med vedvarende energi i front”, siger Fatih Birol, som er adm. direktør hos IEA.

I løbet af de næste fem år forventer IEA, at vedvarende energi vil forblive den hurtigst voksende kilde til produktion af elektricitet med en andel på 28 procent i 2021.

Vi skal stadig være forsigtige
Selvom tallene for vedvarende energi ser gode ud, skal vi ifølge energiagenturet huske at være forsigtige. Politisk usikkerhed gør sig gældende i mange lande, hvilket sænker tempoet for investeringer, mens udgifter til finansiering stadig er et stort problem mange steder i verden.

”Det glæder mig at se, at sidste år var rekordår for vedvarende energi, og at vores prognoser for vækst er mere optimistiske over de kommende fem år. Men selv høje forventninger som disse forbliver beskedne i forhold til det stadig store uudnyttede potentiale for vedvarende energi”, siger Fatih Birol.

Læs også: Klimatopmøde skal styrke vedvarende energi i Afrika

Han fortæller endvidere, at IEA vil samarbejde med regeringer rundt omkring i verden i løbet af de kommende år med det formål at maksimere udbredelsen af vedvarende energi.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere