08.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi

Den indiske regering har skemalagt, hvordan landet skal nå 2022-målet for udvindingen af solenergi.

Indien har mange soltimer og det vil landets regering udnytte. Tilbage i 2014 annoncerede Indiens premierminister, Narendra Modi, et nyt mål for, hvor stor en mængde solenergi, der skulle give strøm til det befolkningsrige land.

Det konkrete mål gik på at nå 100 gigawatt (GW) inden år 2022, hvilket er fem gange højere end den tidligere målsætning. Til sammenligning lå verdens samlede, installerede solenergikapacitet på 181 GW tilbage i 2014. Hvis det ambitiøse mål bliver en realitet, vil Indien altså være en af verdens absolut førende nationer inden for vedvarende energiproduktion.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme

For nylig udtalte Indiens energiminister, Piyush Goyal, at landet sigter mod allerede at nå de 100 GW i slutningen af 2017, skriver World Resources Institute (WRI). Men er det første mål overhoved muligt?

Indiens totale solenergikapacitet lyder i dag på 5,8 GW, så landet skal øge tempoet for solcelleudbygningen betydeligt, hvis målet skal nås. De gennemsnitlige 4 GW Indien tilføjer i solenergi årligt, skal løftes til mere end 15 GW om året – og det er blot hvis landet skal nå den oprindelige målsætning vel og mærke.

Mange har været skeptiske over for projektet, men i den seneste tid har Indien vist fremgang og seriøsitet for at nå det ambitiøse mål, skriver WRI. Blandt andet med en plan, der indeholder årlige delmål.

Årlige delmål giver en konkret plan
Grundlaget for energiministerens optimistiske udtalelse er, at landet opfyldte og overgik sidste regnskabsårs delmål for mængden af produceret solenergi med 116 procent. De årlige delmål blev offentliggjort i april og udgør en konkret plan for hvordan målet skal nås. De årlige delmål giver ydermere en gennemsigtighed og gør det nemmere for blandt andre de involverede partnere at holde regeringen op på løftet.

Ifølge planen for de årlige delmål har Indien planlagt at udbygge solkapaciteten med 12 GW i løbet af det igangværende regnskabsår. Året efter skal det tal stige til 15 GW og året efter igen 16 GW.

Læs også: Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet

Indien virker fast besluttet på at nå dette års delmål. Energiministeren har allerede godkendt installationen af 15 GW til forskellige, nye projekter, der udnytter solenergien. Størstedelen af disse projekter er solcelleparker, mens 1 GW skal udvindes ved at installere solpaneler på tage forskellige steder i landet.

Læs også: Frankrig vil køre på solceller

Ud over målet for solenergi har Indien en overordnet målsætning om at få 175 GW fra vedvarende energiformer i år 2022.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere