08.06.2016 | Klima, miljø og energi
Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi
Den indiske regering har skemalagt, hvordan landet skal nå 2022-målet for udvindingen af solenergi.
Indien har lagt en ambitiøs plan for at nå målet om en solenergikapacitet på 100 gigawatt inden år 2022.
Indien har mange soltimer og det vil landets regering udnytte. Tilbage i 2014 annoncerede Indiens premierminister, Narendra Modi, et nyt mål for, hvor stor en mængde solenergi, der skulle give strøm til det befolkningsrige land.
Det konkrete mål gik på at nå 100 gigawatt (GW) inden år 2022, hvilket er fem gange højere end den tidligere målsætning. Til sammenligning lå verdens samlede, installerede solenergikapacitet på 181 GW tilbage i 2014. Hvis det ambitiøse mål bliver en realitet, vil Indien altså være en af verdens absolut førende nationer inden for vedvarende energiproduktion.
Læs også: Kina skal blive bedre til solvarme
For nylig udtalte Indiens energiminister, Piyush Goyal, at landet sigter mod allerede at nå de 100 GW i slutningen af 2017, skriver World Resources Institute (WRI). Men er det første mål overhoved muligt?
Indiens totale solenergikapacitet lyder i dag på 5,8 GW, så landet skal øge tempoet for solcelleudbygningen betydeligt, hvis målet skal nås. De gennemsnitlige 4 GW Indien tilføjer i solenergi årligt, skal løftes til mere end 15 GW om året – og det er blot hvis landet skal nå den oprindelige målsætning vel og mærke.
Mange har været skeptiske over for projektet, men i den seneste tid har Indien vist fremgang og seriøsitet for at nå det ambitiøse mål, skriver WRI. Blandt andet med en plan, der indeholder årlige delmål.
Årlige delmål giver en konkret plan
Grundlaget for energiministerens optimistiske udtalelse er, at landet opfyldte og overgik sidste regnskabsårs delmål for mængden af produceret solenergi med 116 procent. De årlige delmål blev offentliggjort i april og udgør en konkret plan for hvordan målet skal nås. De årlige delmål giver ydermere en gennemsigtighed og gør det nemmere for blandt andre de involverede partnere at holde regeringen op på løftet.
Ifølge planen for de årlige delmål har Indien planlagt at udbygge solkapaciteten med 12 GW i løbet af det igangværende regnskabsår. Året efter skal det tal stige til 15 GW og året efter igen 16 GW.
Læs også: Ikea vil være førende forhandler af solenergi til hjemmet
Indien virker fast besluttet på at nå dette års delmål. Energiministeren har allerede godkendt installationen af 15 GW til forskellige, nye projekter, der udnytter solenergien. Størstedelen af disse projekter er solcelleparker, mens 1 GW skal udvindes ved at installere solpaneler på tage forskellige steder i landet.
Læs også: Frankrig vil køre på solceller
Ud over målet for solenergi har Indien en overordnet målsætning om at få 175 GW fra vedvarende energiformer i år 2022.
-CHM
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.