05.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Jordnær klimakonference i Randers

Den 9. november sætter Randers fokus på energi og klima med konferencen ”Fremtidens energivenlige byggeri i praksis”, der vil gøre tanker og teorier bag energivenligt byggeri forståelige og ikke mindst lettilgængelige.

Bæredygtighed og energivenligt byggeri er begreber som de fleste har hørt om og de færreste har noget imod. Hvor mange, der indgående kan forklare, hvad de egentlig dækker over og fungerer i praksis er et mere åbent spørgsmål. Derfor arrangerer Årstiderne Arkitekter i Randers i samarbejde med Randers Tekniske Skole og Randers Erhvervs- og Udviklingsråd konferencen ”Fremtidens energivenlige byggeri i praksis” mandag den 9. november, hvor formålet er at sætte et brugbart og anvendeligt fokus på bæredygtighed, og miljø- og energivenligt byggeri.
Der vil på dagen være forskellige workshops og taler af blandt andre stadsarkitekt i Randers Kommune Henri Amsler, Lars Bo Jensen fra Lokal Grøn Fond og direktør i Randers Regnskov, Henrik Herold. Derudover kommer den østrigske arkitekt og professor Walter Unterrainer, hvis tegnestue, Atelier Für Architektur, gennem mere end ti år har arbejdet konkret med bæredygtighed flere steder i verden.
”Vi ønsker at komme så langt omkring som muligt – og ikke mindst at blive så konkrete som muligt. Bæredygtighed er ikke bare et modefænomen eller en kommerciel dille. Lovgivningsmæssigt bliver bæredygtighed et indbygget – og nødvendigt – fundament i hele vores samfund. Derfor er indsigten vigtig,” siger Brian Andersen, arkitekt MAA og leder af Årstiderne Arkitekter Randers.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere