16.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Indspark: Kære topleder - Så er det nu!

Tænk CSR arbejdet ind i budgetforhandlingerne

Det er i disse dage budgetterne for 2017 diskuteres og fastlægges.

Der er masser af ord, hensigter, ambitioner, og også godt konkret arbejde, på tværs af virksomheden. Men det er også nu, at det lange seje træk med at sikre en samfundsansvarlig virksomhed skal prioriteres på ledelsesniveau.

Ifølge DIEHs rapport fra foreåret 2016 "State of Ethical Trading", er det kun lige godt halvdelen af medlemsvirksomhederne i DIEHs medlemskreds, der allokerer et budget til arbejdet med CSR og etisk handel – det vil sige arbejde som er med til at sikre ordentlige menneske – og arbejdstagerrettigheder samt respekt for miljø i produktion, indkøb, leverandørstyring.  Og det er endda blandt vores medlemmer, som vi ved arbejder med at fremme etisk handel gennem konkrete indsatser og fælles løsninger på etiske problemstillinger i værdikæder. Måske er andelen endnu lavere blandt andre virksomheder.

Med et allokeret budget for CSR arbejdet følger ressourcer, Key Performance Indikatorer (KPI) så indsatsen kan måles, muligheden for at forebygge, og sikre at samfundsansvar ikke bare er et stykke papir i en skuffe, men konkret kontakt og samarbejde med leverandørerne.  

Så kære topleder – giv det en tanke. Det er nu budgettet lægges, der kan sikre din virksomhed en ansvarlig praksis i de kommende år. Det sker ikke af sig selv.

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere