13.03.2017  |  Klima, miljø og energi

Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Hos Københavns Kommune vil man gerne blive bedre til at genanvende borgernes plastaffald. Derfor indviede man et nyt testanlæg til blød plast i fredags, og de private virksomheder skal også med om bord.

I fredags indviede Københavns Kommune et nyt testanlæg på Amager, der skal give både kommunen og private virksomheder mere viden om sortering af plastaffald, skriver Ingeniøren.

Læs også: Affald: Den cirkulære økonomis grimme ælling

Fra den 1. maj får de københavnske borgere også mulighed for at afprøve det nye testanlæg, hvori de kan proppe blød plast i genbrugs-plastcontaineren, der tidligere kun måtte benyttes til hård plast.

Bag hele planen med større genanvendelighed ligger et mål fra Københavns Kommune om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025 – men det kræver, at man i langt højere grad genanvender plast, forklarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell:

”Københavnerne er allerede rigtig gode til at sortere deres plastaffald, og fremover bliver det endnu nemmere, da vi ikke længere behøver at skelne mellem blød og hård plast. Det betyder, at vi kan genanvende endnu mere plast og dermed udlede meget mindre CO2«, sagde han i forbindelse med indvielsen til Ingeniøren.dk.

Private virksomheder med i samarbejde
Med det nye testanlæg ønsker man at få mere viden om opnåelse af plastkvalitet ved hjælp af bedre sortering. Heraf vil man anvende den nye viden til bl.a. at informere de københavnske borgere om plastsortering og samtidig skabe en dialog med både vareproducenter og detailhandel om valg af fremtidig emballage.

Derfor inviterer Københavns Kommune også private virksomheder, der arbejder med genanvendelse af plast, til et samarbejde om det nye testanlæg. Dernæst er det planen, at erfaringerne herfra skal bruges i et igangværende fælleskommunalt udbud af plast til behandling på et privatejet anlæg.

Ifølge Ingeniøren.dk afholdes udbuddet i samarbejde med 39 kommuner fra hele landet, der håber på at gøre genanvendelsen af plast til en attraktiv forretning for danske virksomheder.

Københavns Kommune har et mål om at øge genanvendelsen af husholdningsaffald til 45 procent i 2018, hvor den i 2016 lå på 36.

Læs også: Nu er der affaldsplast i Dells emballage

I løbet af 2017 vil københavnerne også få mulighed for at genanvende bioaffald som kaffegrums, kartoffelskræller og madrester.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere