19.04.2016  |  Samfund

Kønsopdelt undervisning på CBS vækker kritik

Det har vakt stor kritik, at Copenhagen Business School har lagt lokaler til kønsopdelt koran- og islam-undervisning. Universitetets egen kommunikationschef kalder det uacceptabelt.

På Copenhagen Business School (CBS), der er et af landets største universiteter, har den nystartede muslimske studenterforening IAA - Islamic Academic Association - lånt lokaler til undervisning, hvor mænd og kvinder enten er adskilt, eller hvor mændene sidder foran i lokalet, mens kvinderne sidder bagerst. Og det har skabt stor kritik, skriver tv2.dk.

Læs også: Kvinder kan stille op til lokalvalg i Saudi-Arabien

Studenterforeningen har for nylig afholdt et møde udelukkende for kvinder, og det er uacceptabelt, lyder det fra kommunikationschef på CBS, Patrick Gram. Derfor vil han drøfte situationen med den islamiske forening.

”Vi vil ikke lægge hus til arrangementer, der på nogen måde udelukker eller diskriminerer, så vi vil nu gå i dialog med foreningen og høre, hvad der er op og ned i den her sag”, siger Patrick Gram til Radio24syv.

Læs også: Man må godt gøre forskel på mænd og kvinder – men hvornår?

Også folketingskandidat for SF, Halime Oguz, mener, at det er forkert at lægge hus til kønsopdelt undervisning. Derfor opfordrer hun til politisk handling og påpeger, at universitetet bør forbyde sådanne arrangementer.

”Det er rystende, at vi overfører saudiske principper til Danmark. Universiteterne er dér, man får viden og dannelse, og det er modernitet, det handler om. Det er dér, vi udvider vores horisonter. Det er dér, vi går væk fra traditionelle og middelalderlige normer. Og hvor vi får en kritisk tilgang til hele verden”, siger hun til Radio24syv.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere