12.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Kan alle familier spare 1000 kr. om året?

Indhold fra partner Hvad er dette?

De færreste tænker over deres vandforbrug i en travl hverdag. Men det gjorde familien Olesen fra Tistrup. På 14 dage sænkede de deres vandforbrug med 17%. Det svarer til en årlig besparelse på næsten 1000 kr. Noget mange andre også nemt kan gøre.

Ligesom at danskerne skruer ned for varmen og skifter til sparepærer, så kan få ændringer i vores vandvaner give en stor besparelse. 

Familien Olesen fra Tistrup i Vestjylland gjorde det nemt ved at skifte til vandbesparende armaturer og deltog i en test med os i 14 dage for at måle, hvor store besparelser de rent faktisk kunne opnå.

Familien består af Mette og Henrik og deres to teenagedøtre. De fik skiftet deres vandhaner ud med vandbesparende modeller og deres brusere ud med en, som tilfører luft til vandet, hvilket både sparer vand og giver en mere behagelig oplevelse.

Resultaterne taler for sig selv. På blot to uger havde familien samlet set nedsat deres vandforbrug med 17%. Det svarer til en besparelse på 915 kr. om året. 

Husets store sparegris er også miljøvenlig
Før forsøget tænkte familien Olesen ikke meget over deres vandforbrug, men de går op i at passe på miljøet – og det går hånd i hånd med også at spare på vandet. Energivenlige vandhaner kan både sænke dit vandforbrug vha. forskellige teknologier, og så kan de sænke dit energiforbrug.

Det kræver også energi at varme vand op. Men vandbesparende armaturer gør, at du bruger mindre varmt vand i dagligdagen og derved mindre energi, hvilket i sidste ende giver en økonomisk besparelse og beskytter miljøet.

Nyt er ikke altid vandbesparende
Selvom armaturer er nye, er de ikke nødvendigvis vandbesparende. Det kunne familien Olesen konstatere. Deres armaturer var kun 4 år gamle, men alligevel kunne de spare næsten 20% ved at skifte til andre modeller.

”Jeg er overrasket over, at tallet er så stort, da vi har rimelig nye armaturer i forvejen. Så det er bare flot!,” siger far, Henrik Olesen.

---

En version af denne artikel har været bragt på Vand Med Omtanke.

---

Fik du læst: Kære medier vand er det glemte guld

Mere fra FM Mattsson Mora Group Danmark

FM Mattsson Mora Group Danmark

http://damixa.dk

Damixa, FM Mattson og Mora er de kendte armaturbrands, der tilsammen udgør FM Mattsson Mora Group Danmark. Gruppen er Nordens førende producent af armaturer, og sælger, fremstiller og produktudvikler vandhaner og termostater af højeste kvalitet og med nordiske rødder. Den 150 år gamle svenske koncern købte i 2014 danske Damixa, der blev grundlagt i 1932 og fortsat producerer danskdesignede vandhan…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere